Ingezonden persbericht

Northern brengt Quota Server 5.3 uit: SNMP ondersteuning verbetert efficiency van Storage Management

SNMP (Simple Network Management Protocol) functionaliteit centraliseert het beheer van diskquotas door notificaties te verzenden naar de in de industrie toonaangevende netwerk management systemen.

Hillegom, 21 augustus 2001: WINS, leverancier van netwerk enterprise software, maakt u attent op het volgende:

Northern, ontwikkelaar van innovatieve systeembeheerderstools voor Windows NT en -2000 omgevingen, introduceert Quota Server 5.3. Deze versie ondersteunt SNMP, waardoor het mogelijk wordt om berichten of notificaties in de vorm van SNMP 'traps' te verzenden als er iets met een quota object gebeurt. Systeembeheerders kunnen nu hun opslagbronnen beheren vanuit systemen als Tivoli, CA Unicenter en HP OpenView.
Bijvoorbeeld: een SNMP 'trap' die veroorzaakt wordt doordat een quota wordt overschreden, kan een visueel signaal laten oplichten op de 'master console' zodat er een juiste actie kan worden ondernomen.
De SNMP notificatie mogelijkheid is optioneel en kan binnen uw gehele organisatie worden gebruikt, waardoor het mogelijk wordt om SNMP 'traps' te verzenden voor elk object wat bewaakt wordt binnen uw organisatie.

"De SNMP ondersteuning die in de nieuwe versie van Quota Server is gebouwd, voorziet in een meer gecentraliseerd management van de ge-decentraliseerde data van een organisatie," zegt Thoman Wernersson van Northern. "Dit geeft systeembeheerders een efficiënter gereedschap voor het besturen en afdwingen van hun data management beleid. De introductie van Quota Server 5.3 versterkt Northern's toewijding om kosten effectieve oplossingen te bieden om netwerk performance en betrouwbaarheid te maximaliseren."

Alleen maar opslagcapaciteit toevoegen is niet voldoende en bovendien kostbaar om de toenemende hoeveelheid data bij te benen. Door Quota Server te gebruiken om opslagcapaciteit te bewaken en te analyseren halen bedrijven het maximale uit hun bestaande opslagcapaciteit terwijl ze hun investeringen kunnen beperken. Quota Server 5.3 maakt het systeembeheerders mogelijk om quotas te zetten op diskobjecten zoals mappen, bestanden of individuele gebruikersaccounts. Bovendien kunnen systeembeheerders 'file-block' quotas instellen zodat bepaalde bestanden niet op de schijf opgeslagen kunnen worden. Als een quota wordt overschreden dan zal de software reageren met een bepaalde reactie die voorkomt dat een gebruiker een bepaalde quota overschrijdt en bovendien zal worden aangegeven hoe de gebruiker deze situatie kan oplossen.
Volledige clusterondersteuning laat het systeembeheerders toe om naadloos gebruikersquotas in te stellen of te bewaken.
Een grote hoeveelheid rapportages voorziet in een duidelijk overzicht van alle processen.

Kijk voor meer info op: www.win-s.com/quotaserver

Over NORTHERN
NORTHERN is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van betrouwbare, flexibele en eenvoudig te gebruiken oplossingen voor Windows NT/2000 beheer. Meer dan 25.000 organisatie in 52 verschillende landen gebruiken de NORTHERN softwareoplossingen.

Over WINS
WINS B.V. is leverancier van diverse producten/diensten met een sterke focus op de zakelijke markt. WINS B.V. is opgericht in November 1996, met als doel om kwalitatieve producten/diensten te leveren met 'human touch' service.

WINS B.V. is gevestigd op de Pastoorslaan 28, 2182 BX Hillegom, Nederland. Enkele bedrijven waar WINS mee samenwerkt zijn: Northern Technologies, Executive Software, O&O Software, SURFdiensten, O&O Software en BEI Corporation.

Contactinformatie:
WINS B.V.
Hans Blaauw
Tel. 0252 - 53 33 33
blaauwh@win-s.com

Deel: ' SNMP ondersteuning verbetert efficiency Storage Management '
Lees ook