Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

The Alternative in Concerts, Vredenburg en Tivoli presenteren

SNOW PATROL
woensdag 11 oktober
Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht

Snow Patrol doet in het najaar, 11 oktober, Utrecht aan voor een concert. De Schotse indiepop-band brak in 2004 door met de cd Final Straw. Hun melancholieke muziek, die soms weer duister is en dan weer flink rockt, maar puntig is, spreekt een breed publiek aan: maar liefst 2 miljoen exemplaren zijn van Final Straw verkocht.

De band bestaat uit frontman Gary Lightbody, gitarist Nathan Connolly, bassist Paul Wilson, toetsenist Tom Simpson en drummer John Quinn. Lightbody en Quinn beginnen in 1994 een bandje. Ze gaven een EP uit en werden ontdekt door het Belle and Sebastian-label Jeepster. Op dat label verscheen Music For Polar Bears en When It's All Over We Still Have To Clear Up. In 2001 tekende Snow Patrol bij het Engelse Polydor. Die koppelde hen aan producer Garret Lee en samen maakten ze de succesplaat Final Straw. In mei van dit jaar verscheen Eyes Open, gemaakt met dezelfde producer op dezelfde afgelegen plek aan de Ierse kust waar Kate Bush haar muziek maakte. You're All I Have, de eerste single van dat album, scoorde al hoog in de charts.

Snow Patrol trad op als voorprogramma van de Europese tour van U2, als voorprogramma van The Pixies in de Heineken Music Hall en speelde dit voorjaar als hoofdact in een uitverkocht Paradiso en Melkweg. Na een festivaltournee in de zomer staan ze woensdag 11 oktober in de grote zaal van Muziekcentrum Vredenburg.

Woensdag 11 oktober
SNOW PATROL & support
Muziekcentrum Vredenburg
Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 20.00 uur
Entree: 27,50, excl. servicekosten

Voorverkoop start vrijdag 21 juli aanstaande via Ticket Service, www.easyticket.nl, Tivoli, Plato Utrecht en Boudisque Utrecht.

www.snowpatrol.net | www.myspace.com/snowpatrol | www.thealternative.nl | www.tivoli.nl | www.vredenburg.nl


- EINDE PERSBERICHT -

HET MONUMENTALE
Lieke Timmermans

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC UTRECHT
Postbus 553, 3500 AN UTRECHT

GSM: 06 - 2450 3978, Fax: 08 - 4224 8808
lieke@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Kijk ook op www.dizkuzz.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Snow Patrol in Vredenburg, Utrecht '


Lees ook