Soeterbeeck Preeck 'Gij zult niet nadenken!' door Jac. Splinter


NIJMEGEN, 20121030 -- De Nijmeegse kunstenaar Jac. Splinter vindt dat we veel kritischer moeten nadenken over wat ons verteld wordt. Want veel informatie die we krijgen, lijken we zomaar voor waar aan te nemen. Maar Splinter merkt ook dat ideeën pas ontstaan als je juist niet nadenkt. Hoe dat zit legt hij uit in in zijn serieus vrolijke preeck op de 11e van de 11e! Zondag 11 november 2012, 11.00 - 12.00 uur, Mariënburgkapel, Mariënburg 26, Nijmegen

Koffie en livemuziek maken deze seculiere preek compleet. Edwin Kayser, zanger van de veelgeprezen band Kayser Karel, opent de Preeck met een popnummer waarbij iedereen mag meezingen.

 Jac. Splinter, ontwerper 2D3D4D is een (politiek) betrokken Nijmeegse kunstenaar. Het opgeven vingertje, nutteloze verkeersborden, een stropdas met daarop de tekst "heel erg belangrijke meneer" en een eigen politiek partij; De absurditeit van het alledaagse speelt een grote rol in zijn werk .

In 2002 deed Splinter met zijn Enige Echte Splinterpartij mee aan de gemeenteraadverkiezingen. Hij hoopt altijd een wereldverbeteraar te blijven en richtte daarom ook het adviesburo op voor gevraagd en ongevraagd advies Wij Weten het Altijd Beter, W2hAB.

Deelname € 9,50 | medewerkers en alumnipashouder RU € 7,- | studenten gratis | Meer informatie en inschijven op www.ru.nl/sp/jacsplinter

Eerder spraken Rob Wijnberg, Monique Samuel en Ger Groot de Soeterbeeck Preeck uit.

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Het maakt deel uit van het meerjarenproject Wat is ons heilig? Een project in samenwerking met Trouw, Ikon en W!J dat in literatuur, film, tweespraken, lezingen, preecken en meer, verkent wat ons heilig is.


Deel: ' Soeterbeeck Preeck 'Gij zult niet nadenken!' door Jac. Splinter '
Lees ook