Ingezonden persbericht


Persbericht

2 oktober 2001

Software AG breidt XML aanbod uit
~ Standaard formulierbeheer en UDDI repository nu onderdeel van Tamino XML Server ~

Software AG breidt Tamino XML Server uit met standaard formulierbeheer en UDDI repository. De bundeling van Software AG's XML Tamino Server met de Mozquito XML WebAccess Server vormt een ideale oplossing voor het formulierbeheer bij op het web gebaseerde applicaties. Met de UDDI repository, gebaseerd op de Tamino XML Server, kunnen bedrijven webdiensten aan andere bedrijven aanbieden.

De XML WebAccess serversofware werd ontwikkeld om gebruikers een formulier interface voor XML data te bieden die zonder plug-ins of downloads met de huidige browsers werkt. Het voordeel van deze technologie voor bedrijven is dat verschillende gebruikersinterfaces automatisch op de data gebaseerd worden, zonder dat hiervoor programmering nodig is.

Dankzij deze technologie vindt validatie van gegevens direct bij het invoeren in het formulier plaats. Via zo'n formulier kan een gebruiker dan de reeds gevalideerde gegevens naar de database sturen. De andere toevoeging aan de Tamino XML Server is de UDDI repository. Momenteel staan veel IT specialisten voor de uitdaging om bestaande diensten flexibel op het web aan te bieden. De UDDI (Universal Description, Discovery en Integration) repository, een wereldwijde registratie van diensten op het web, speelt een centrale rol in dit proces. Net als de Gouden Gids bevat deze repository informatie over bedrijven en hun diensten. Met behulp van de specificaties uit de UDDI registry en het Simple Object Access Protocol (SOAP) kunnen bedrijven diensten van andere bedrijven in hun eigen bedrijfsprocessen integreren. Veel bedrijven creëren interne (privé) UDDI repositories om kennis te maken met en te onderzoeken wat het concept en de technologie van webdiensten hen te bieden hebben.

Ontwikkelaars kunnen een testversie van de UDDI repository, gebaseerd op de Tamino XML Server, downloaden op: https://tamino.demozone.softwareag.com. XML specificaties, nodig voor UDDI invoer, en voorbeelden van SOAP documenten kan men downloaden op de Tamino Download Zone, www.sofwareag.com/developer/download.htm. (313 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144 E-mail: gregor.petri@softwareag.com https://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 Fax: 043-3566955 E-mail: janet@lewispr.com https://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957 Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: https://www.lewispr.com

Deel: ' Software AG breidt XML aanbod uit '
Lees ook