Ingezonden persbericht


Persbericht

13 februari 2003

Software AG breidt XML integratie aanbod uit met meer dan 200 applicatie adapters

~ wereldwijde samenwerking met iWay Software zorgt voor snellere en eenvoudigere integratie van applicaties ~

Software AG en iWay Software, leveranciers van integratieoplossingen, kondigen een wereldwijd samenwerkingsverband aan. Als Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten voor de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens, gaat Software AG haar EntireX integratieserver productlijn uitbreiden met iWay Software s intelligente adapters. iWay Software, een dochteronderneming van Information Builders die zich richt op het versnellen van bedrijfsintegratie, is de belangrijkste leverancier van adaptertechnologieën in de integratiemarkt.

Software AG s EntireX integratietechnologie voor het realiseren van service georiënteerde informatie architecturen is gebaseerd op open standaarden zoals XML, SOAP en webservices. iWay Software s adapters rusten EntireX uit met directe, op standaarden gebaseerde toegang tot data, applicaties en technologieën zoals standaard pakketten, legacysystemen, messagebrokers, ERP, CRM-toepassingen en supply chain managementsystemen.

Door de combinatie met iWay Software s uitgebreide productportfolio kan Software AG zich nog verder specialiseren in haar XML producten en diensten voor specifieke markten. Om zo soepel en doeltreffend mogelijk samen te kunnen werken, zullen de R&D teams van beide partijen nauw contact met elkaar onderhouden en krijgt Software AG volledige toegang tot alle iWay Software laboratoria.

Samen met de recente versterking van de EntireX productlijn met de webservice security en XML fire-walling producten van Vordel, sluit deze verdere uitbreiding met de iWay Software adapters aan bij de doelstelling van Software AG haar leidinggevende positie in het bieden van kostenefficiënte op XML gebaseerde integratie oplossingen verder uit te bouwen.

(252 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiesystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven.

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
https://www.lewispr.com

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
https://www.softwareag.nl

Contact iWay Software: Marianne Jelgerhuis
Tel: 020 456 33 67
E-mail: marianne.jelgerhuis@ibi.nl
https://www.iwaysoftware.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: https://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Software AG breidt XML integratie aanbod uit met meer dan 200 applic.. '
Lees ook