Ingezonden persbericht


14 maart 2003

Software AG introduceert Security Extensions voor digitale handtekeningen

~ veiligheid bij e-commerce, e-government en e-contracting ~

Software AG breidt haar productpakket uit met Tamino XML Security Extensions. Deze uitbreiding op de Tamino XML Server voor digitale handtekeningen, maakt elektronische communicatie bij e-commerce, e-government en e-contracting veiliger en gebruiksvriendelijker.

Gebruikers bevestigen de inhoud van documenten, zoals elektronische bestellingen, door het plaatsen van een digitale handtekening; dit is essentieel om transacties via het internet wettelijk bindend te maken. Tamino XML Security Extensions controleert automatisch of een elektronisch document voorzien is van een digitale handtekening.

Elektronische documenten zijn, in tegenstelling tot gedrukte exemplaren, relatief eenvoudig te manipuleren. Hoewel er nog geen waterdichte oplossing voor dit probleem bestaat, is er nu een technologie beschikbaar waarmee bepaald kan worden of, en zo ja wanneer, een document zonder toestemming gewijzigd is. Dankzij deze digital signature technologie kunnen auteurs hun documenten ondertekenen en ze later op eventuele wijzigingen controleren..

Tamino XML Server is Software AG s oplossing voor het valideren en archiveren van handtekeningen. Het slaat oorspronkelijke XML documenten op in XML en controleert de handtekening op ondertekende documenten bij het opslaan in de database. Door de geldigheid van XML-handtekeningen te controleren, biedt Tamino XML Server gebruikers de mogelijkheid de echtheid van een document te achterhalen.

Tamino XML Security Extensions kunnen in een hele reeks toepassingen ingezet worden: in e-commerce (virtuele waren- of veilinghuizen), e-government (het afhandelen van administratieve processen via het internet) en in het bijzonder e-contracting. Met Tamino XML Security Extensions kunnen organisaties wettelijk bindende bedrijfsprocessen probleemloos over het internet laten lopen, een proces dat essentieel is voor bedrijven die elektronisch contracten afsluiten.

Developers kunnen een speciale versie van Tamino XML Security Extensions downloaden op: https://developer.softwareag.com/tamino/download.htm

(280 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
https://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
https://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: https://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Software AG introduceert Security Extensions voor digitale handteken.. '
Lees ook