Ingezonden persbericht


Persbericht

21 mei 2002

Software AG Nederland investeert in de toekomst

~ The XML company benoemt nieuwe directeur en verhuist naar Nieuwegein ~

Software AG heeft Robert van Dieën benoemd om haar honderd werknemers tellende, Nederlandse vestiging te gaan leiden vanuit een nieuw kantoor in Nieuwegein. Van Dieën is afkomstig van Peregrine Systems waar hij de functie Vice President voor Noord-Europa bekleedde. Daarvoor werkte hij onder andere bij Systime, Prime en Cabletron.

Software AG Nederland was voor de verhuizing naar Nieuwegein gevestigd in Culemborg. Het nieuwe pand in Nieuwegein huisvest tevens het voltallige personeel van de IC Group uit Capelle a/d IJssel, die sinds de overname in januari 2001 onderdeel van Software AG uitmaakt. Men heeft voor het samenvoegen van de twee bedrijven gekozen om de samenwerking te vereenvoudigen en versterken en zo voor meer synergie te zorgen.

Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor datamanagement en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. De overname van de IC Group in begin 2001, zorgde voor een bundeling van de Java kennis van IC Group met Software AG s XML expertise. Deze combinatie stelt beide ondernemingen in staat om grotere en meer complexe e-business en XML projecten te ontwikkelen en uit te voeren.

"De samenvoeging van deze twee organisatie-onderdelen is een strategisch moment voor Software AG in Nederland," zei Robert van Dieën. "Het bedrijf heeft in de afgelopen vijftien jaar een goede reputatie en een solide klantenbestand in deze markt weten op te bouwen. Ik zie het als een uitdaging om de business verder uit te bouwen en de organisatorische fusie van de beide bedrijfsonderdelen tot een succes te maken."

"Na een periode van acquisities en groei is het nu tijd om ons marktaandeel voortvarend uit te breiden door het aanbod van nieuwe, toegespitste XML-oplossingen. Van Dieën is de juiste man voor deze taak," zei Andreas Zeitler, lid van de raad van bestuur van Software AG. "Bij Peregrine heeft hij, voordat hij Vice President Noord-Europa werd, de Benelux vestiging opgezet en ervoor gezorgd dat de vestiging groeide tot een omvang van veertig medewerkers. Zijn ruime ervaring maakt hem meer dan geschikt voor het versterken van de positie van Software AG in Nederland."

(377 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en -diensten en wereldwijd een belangrijke leverancier van cross-enterprise oplossingen voor data-integratie -en management en e-business. Software AG richt haar R&D activiteiten op producten en oplossingen die de XML (eXtensible Markup Language) standaard ondersteunen. Met haar Tamino XML Server is Software AG marktleider in XML databases en servers. In 2001 behaalde het concern een omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in dienst in meer dan 70 landen.

Software AG sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion, Stellent en Ixos. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Marconibaan 12, 3439 MS Nieuwegein
Tel: 030 750 3000Fax: 030 750 3099
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nll

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-356 69 56Fax: 043-356 69 55
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Software AG Nederland investeert in de toekomst '
Lees ook