Ingezonden persbericht


Persbericht


1 augustus 2001
Software AG ondersteunt Itanium
~ uitbreiding EntireX integratieplatform voor communicatie met 64 bits processors ~

Software AG werkt samen met Fujitsu Siemens Computers om haar EntireX integratieplatform uit te breiden naar de nieuwe IPF (Itanium Product Family) architectuur van Intel. Deze uitbreiding maakt naadloze integratie van bestaande applicaties met de nieuwe 64 -bit Itanium processors van Intel mogelijk.

Om de kracht van de nieuwe CPU s van Intel volledig te kunnen benutten, moeten applicaties en besturingssystemen vergaande aanpassingen ondergaan. De huidige Itanium processors zijn voorzien van Explicitly Parallel Instruction Computing Technology (EPIC). Met deze technologie wordt de informatieverwerkingskracht van hoogwaardige servers en werkstations opgedreven. De processor is in staat om meerdere instructies tegelijkertijd uit te voeren.

Producenten als Fujitsu Siemens Computers, Hewlett Packard, IBM en Compaq produceren momenteel systemen die op Itanium gebaseerd zijn.

Fujitsu Siemens Computers heeft Software AG voorzien van het platform dat noodzakelijk is om de EntireX DCOM adapter aan te passen aan de 64-bit omgeving van Intel. Het platform bestaat uit een PRIMERGY server en CELSIUS werkstations die voorzien zijn van de noodzakelijke software. DCOM is met behulp van Remote Procedure Calls momenteel de meest gebruikte technologie voor het verbinden van applicaties die op verschillende platforms lopen.

"Met EntireX biedt Software AG leveranciers van zowel hardware als software een krachtige integratieoplossing voor de nieuwe 64-bit infrastructuur," zei Dr. Bernd Kosch, Vice President of Strategic Alliances bij Fujitsu Siemens.

"EPIC biedt grote voordelen met name voor de grote hoeveelheden data die de huidige e-business oplossingen moeten verwerken, zoals bijvoorbeeld databases in terabyte formaat of data mining," reageerde Jürgen Thiel, Managing Director Central European Region bij Intel. "Deze technologie verhoogt tevens de veiligheid van de transmissie en verwerking van gevoelige data bij transacties zoals online betalingen. Op het gebied van onderzoek maakt de technologie extreem complexe bewerkingen mogelijk. Wij zijn verheugd over het feit dat Software AG ervoor heeft gekozen om de Intel Itanium processor te ondersteunen."

In de loop van dit jaar zullen een aantal hardwareproducenten nieuwe, op Itanium gebaseerde systemen op de markt brengen. In lijn met deze trend ontwikkelen verscheidene leveranciers ook applicaties voor de processor van de volgende generatie. "De Itanium Product Family zal als standaard gaan fungeren in de processorindustrie. Dit betekent dat onze klanten in de toekomst kunnen profiteren van een uitgebreide reeks aan 64-bit applicaties van hoog niveau," voorspelde Alf Goebel, Vice President of Global Alliances bij Software AG. "EntireX is de brug die we bouwen tussen hun bestaande architecturen en de nieuwe applicaties."

(412 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributieovereenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting,

ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP en VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een toonaangevende Europese computeronderneming en levert een van de meest complete gamma's producten en oplossingen ter wereld. De modernste technologieën en de innovatieve IT-producten van de onderneming omvatten het gehele bereik van personal computers tot volledige bedrijfsautomatisering. Uitgebreide productiefaciliteiten in Duitsland en meer dan 7000 werknemers staan de klanten ten dienste in 25 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Fujitsu Siemens Computers beschikt over een ongeëvenaarde deskundigheid op het gebied van bedrijfscomputers en biedt in elke prijsklasse de beste servers, zowel op Intel-processoren als op UNIX gebaseerd, de krachtigste mainframes en oplossingen voor data-opslag. Ook is de onderneming een van de voornaamste leveranciers van professionele PC's, notebooks en werkstations voor zakelijke gebruikers. Fujitsu Siemens Computers is de grootste Europese fabrikant van PC's voor thuis- en kleinzakelijk gebruik.

Nadere informatie is te vinden op de website: www.fujitsu-siemens.com

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.nlhttp://www.thexmlcompany.nl

Contact Fujitsu Siemens Computers: Jaco Smit
Tel: 0346-598953Fax: 0346-550152
E-mail: jaco.smit@fujitsu-siemens.comhttp://fujitsu-siemens.com

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +44 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

We don t have a mission statement, just some favourite words: creativity, credibility, curry, dedication, detail, empathy, experience, flexibility, fun, goodwill, humility, inspiration, integrity, motivation, obsession, optimism, pace, pants, personality, positive, professionalism, progress, sausages, synergy, technical know-how, value and work-rate.

Deel: ' Software AG ondersteunt Itanium '
Lees ook