Ingezonden persbericht

Persbericht

10 juli 2002

Software AG presenteert Natural Engineer WebStar
~ XML oplossing voor het omzetten van legacy-applicaties naar volwaardige webapplicaties ~

Software AG, de pionier in XML technologieën, introduceert de Natural Engineer Webstar, een op XML gebaseerde oplossing die speciaal is ontwikkeld voor het snel en eenvoudig omzetten van legacy-applicaties naar volwaardige webapplicaties. De oplossing combineert de professionele dienstverlening van Software AG met de kracht van de EntireX Communicator. Webstar past de broncode van een Natural-omgeving zodanig aan dat er een webpresentatielaag wordt gecreëerd zonder dat hierbij de onderliggende processen worden verstoord.

"Tot nu toe was het omzetten van legacy-applicaties naar webapplicaties vreselijk duur en er kwam aardig wat handmatig coderen bij kijken," zei Gary Voight, President en CEO van Software AG Inc. "De WebStar oplossing verandert dit. Het is een efficiëntere en effectievere oplossing. Het onderstreept ook de ambitie van Software AG om voor haar klanten innovatieve oplossingen te ontwikkelen die tegemoet komen aan hun behoefte om zoveel mogelijk uit de bestaande technologie te halen."

Het Amerikaanse 'Office of Personnel Management' (OPM) is een van de verschillende overheidsorganisaties die meedoet aan de evaluatiepilot van de WebStar. Het OPM heeft 20 jaar succesvol gebruik gemaakt van Software AG's Adabas database en Natural om van alle personeelsleden van de federale overheid salarisgegevens, ziektekosten en verzekeringen bij te houden. In het verleden moesten personeelsmedewerkers van OPM, verspreid over het hele land, de informatie faxen naar het hoofdkantoor waar het dan met de hand in de OPM mainframe werd ingevoerd. Met behulp van WebStar heeft OPM dit human resource mainframe kunnen omzetten naar een webapplicatie. Het nieuwe web-enabled systeem bespaart tijd en moeite omdat alle personeelsleden nu afzonderlijk hun informatie kunnen invoeren.

De belangrijkste voordelen van de WebStar zijn:
S Automatisch omzetten van een terminal-applicatie naar een web-applicatie S Gebruikt Natural, een programmeertaal die veel bedrijven al gebruiken S Geen vervanging nodig van huidige applicaties
S Ondersteunt codemodularisatie door het aanmaken van subprogramma's voor specifieke functies S Behoudt de Natural applicatie voor conversational-mode communications S Gebruikt XML standaarden
S Volgt de trend richting van XML voorziene XSL klanten

WebStar draait onder Natural Engineer, versie 4.3.1.1, ondersteunt alle gebruikelijke webservers (waaronder Apache en Microsoft IIS) en werkt met de laatste versies van toonaangevende browsers.

(367 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en -diensten en wereldwijd een belangrijke leverancier van cross-enterprise oplossingen voor data-integratie -en management en e-business. Software AG richt haar R&D activiteiten op producten en oplossingen die de XML (eXtensible Markup Language) standaard ondersteunen. Met haar Tamino XML server is Software AG marktleider in XML databases en servers. In 2001 behaalde het concern een omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion, Stellent en Ixos. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030 750 3000Fax: 030 750 3099
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Software AG presenteert Natural Engineer WebStar '
Lees ook