Ingezonden persbericht

Persbericht

25 februari 2003

Software AG start met Mobile Computing afdeling

Software AG heeft een nieuwe afdeling opgezet die zich specifiek gaat richten op de markt voor mobiele computertoepassingen. Daarbij breidt het bedrijf haar productaanbod uit met de Tamino Mobile Suite, een ontwikkelplatform voor mobiele toepassingen en Tamino Mobile Applications, Software AG s eerste kant-en-klare oplossing voor mobiele medewerkers.

Mobile computing heeft servicemonteurs en verkoopmedewerkers veel te bieden. Zij kunnen hiermee waar en wanneer ze willen toegang krijgen tot informatie die helpt hun klantbezoek zo efficiënt mogelijk te maken.

In de meeste gevallen halen mobiele werknemers gegevens uit diverse applicaties binnen de organisatie, zoals hun toepassingen voor voorraadbeheer, in/verkoop en klantbeheer. Het is dan ook essentieel dat de nieuwste generatie mobiele IT-oplossingen gebaseerd is op technologieën die communicatie tussen die verschillende applicaties ondersteunen. Software AG biedt organisaties nu alles wat ze nodig hebben om hun bestaande systemen, het internet en mobiele toepassingen te integreren. XML technologie speelt hierin een centrale rol, omdat het een open, gestandaardiseerd formaat biedt over verschillende platforms heen, dat het uitwisselen en integreren van data eenvoudiger maakt.

Met het Tamino Mobile Suite ontwikkelplatform en Tamino Mobile Applications beschikken organisaties over een totaaloplossing voor mobile computing. Mobiele oplossingen voor Sales Force Automation en Field Service Automation zijn kant-en-klaar leverbaar.

De voordelen van de inzet van mobiele technologie zijn direct zichtbaar in de organisatie van het werk. Servicemonteurs, zorgverleners en verkoopmedewerkers kunnen - bijvoorbeeld via een handheld PC- beter ingeroosterd worden, de uitgestippelde route tussentijds laten aanpassen en de tijdsregistratie van medewerkers wordt eenvoudiger en nauwkeuriger, omdat die direct en ter plaatse bijgehouden kan worden. De gegevens worden minstens één keer per dag gesynchroniseerd met de centrale database en medewerkers hebben te allen tijde toegang tot alle gegevens en documenten die op het hoofdkantoor opgeslagen zijn. Dit geeft hen en daarmee hun klant, eenvoudig de beschikking over de nieuwste informatie en de laatste wijzigingen daarin.

(311 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie over Software AG Mobile Computing zie de speciale website https://www.thexmlcompany.nl/mobile

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is Europa's grootste leverancier van systeemsoftware en diensten die de integratie en verwerking van bedrijfsgegevens mogelijk maken. Software AG's producten beheren de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) -standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT-architecturen. Software AG heeft een breed portfolio van sales- en technologiepartners, waaronder Tridion, Stellent en IXOS. In 2002 behaalde het concern een totale omzet van 475 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment ongeveer 3.000 medewerkers in meer dan 70 landen.

Contact Software AG: Eduard Smeets
Tel: 030 750 30 00
E-mail: eduard.smeets@softwareag.com
https://www.softwareag.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
https://www.lewispr.com

Deel: ' Software AG start met Mobile Computing afdeling '
Lees ook