Ingezonden persbericht


Persbericht

24 juni 2002

Software AG start met wekelijkse XML workshops

~ belangstelling en bekendheid van XML neemt toe maar kennis bij management blijft achter ~

Vanaf 26 juni organiseert Software AG, in samenwerking met de XML Academy en diverse andere partners, een serie praktische, gratis workshops over de toepassingen van XML. De workshops zijn bedoeld voor iedereen die op een praktische manier kennis wil maken met de mogelijkheden van XML. Want wat is XML nu precies? En wat kan het betekenen voor uw organisatie? Software AG zal het gedurende de seminarreeks van A tot Z aan u uitleggen.

Na de housewarming workshop op 20 juni, die in samenwerking met IDC is georganiseerd, volgt op woensdag 26 juni om 14:00 uur de eerste reguliere workshop in het nieuwe kantoor van Software AG te Nieuwegein. Tijdens deze workshop wordt een praktische introductie gegeven van XML, ondersteund door voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de tweede workshop wordt ingegaan op de mogelijkheden van XML voor informatiebeheer. De week daarna volgt een specifieke sessie over integratie en informatie-uitwisseling met XML. De laatste workshop heeft als titel "Hands on starten met XML" en biedt deelnemers de mogelijkheid om daadwerkelijk met XML aan de slag te gaan.

"We hebben gemerkt dat veel organisaties niet precies weten welke voordelen XML voor hun bedrijf kan hebben," zei Robert van Dieën, directeur Software AG Nederland. "Deze workshops zijn een goede manier om op een praktische en ongedwongen manier kennis te maken met een van de meest toonaangevende technologieën van deze tijd."

Het programma voor de workshops ziet er als volgt uit:


- 26 juni:Leer over XML'Wat betekent XML voor u?' Een praktische introductie van XML.


- 3 juli:Beheer met XML'Uw informatie onder controle dankzij XML' Beheers steeds meer documenten, meer talen, meer afdelingen, meer partners en meer sites.


- 10 juli:Integreer met XML'Uitwisseling van informatie met XML' Met o.a. hoe front & back office integratie is op te lossen.


- 17 juli:Probeer XML'Hands on starten met XML' Aan de slag met de XML starterkit.

De serie workshops worden nog driemaal herhaald. U kunt hieronder zien wanneer.

Leer over XML:24 juli,21 augustus,18 september
Beheer met XML:31 juli,28 augustus,25 september
Integreer met XML: 7 augustus,4 september,2 oktober Probeer XML:14 augustus,11 september,9 oktober

Voor meer informatie over de precieze daginvulling van de workshops kunt u kijken op: http://www.thexmlcompany.nl/smartmove/default.htm. U kunt zich op deze site tevens aanmelden.

(412 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en -diensten en wereldwijd een belangrijke leverancier van cross-enterprise oplossingen voor data-integratie -en management en e-business. Software AG richt haar R&D activiteiten op producten en oplossingen die de XML (eXtensible Markup Language) standaard ondersteunen. Met haar Tamino XML server is Software AG marktleider in XML databases en servers. In 2001 behaalde het concern een omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion, Stellent en Ixos. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030-750 3000Fax: 030-750 3099
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Software AG start met wekelijkse XML workshops '
Lees ook