Ingezonden persbericht


FINEOS VULT SLEUTELPOSITIES IN
software-leverancier voor financiële instellingen versterkt verkoopstaf

Dublin/Londen, 19 juni 2002 - FINEOS Corporation, een van Europa´s toonaagevende producenten van software voor banken en verzekeringen, heeft een aantal sleutelposities ingevuld met als doel het verkoopmanagement te verbeteren en partnerovereenkomsten te bevorderen.

Derek Finnerty komt naar FINEOS in de functie van Global Sales and Marketing Director en wordt verantwoordelijk voor het stroomlijnen en uitvoeren van de bedrijfstrategie. Eerder werkte Finnerty bij Nortel Networks waar hij verschillende Europese managementposities innam. In zijn laatste functie was hij Vice-President Strategic Business Development, met de nadruk op e-business, enterprise outsourcing solutions en content management solutions.

Joe Flynn is benoemd tot Director of Strategic Alliances en is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de partnerovereenkomsten van FINEOS, die zich richten op toonaangevende system integrators in de wereld. Voorafgaand aan zijn komst naar FINEOS werkte Flynn bij de e-business divisie van Horizon Technologies, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de SAP- en Siebel-divisies. Flynn heeft meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van geautomatiseerde bedrijfsoplossingen.

In het Verenigd Koninkrijk is Ian Duke aangesteld als Sales Director. Hij is verantwoordelijk voor het verkooptraject bij nieuwe klanten in het bankwezen. Eerder was Duke Global Sales Director bij Intelligent Environment, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop in de e-finance applicatieomgeving. Duke heeft meer dan twintig jaar ervaring in de branche.

In een toelichting noemde FINEOS CEO Michael Kelly de benoemingen van vitaal belang voor FINEOS. "We willen de groei vasthouden en onze positie als een van de belangrijkste leveranciers van software voor financiële instellingen veilig stellen. De nieuwe medewerkers beschikken over veel ervaring en ik twijfel er niet aan dat we door hun komst nog beter in staat zijn wereldwijd zaken te doen."

FINEOS
FINEOS ontwikkelt en levert software-oplossingen voor banken en verzekeraars, die gericht zijn op kostenverlaging, verbetering van dienstverlening en een snellere time-to-market. De producten omvatten CRM, Business Proces Automation en product/contractbeheer die een oplossing bieden voor specifieke moeilijkheden bij distributie, dienstverlening en productmanagement. FINEOS draagt bij aan de verbetering van de volgende directe bedrijfsprocessen: productontwikkeling, productintroductie, advisering, verkoop, acceptatie, dienstverlening en schade-verwerking. Dit geldt voor alle distributie-kanalen (kantoren, agenten, tussenpersonen, call centers, internet, en hoofdkantoren). Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse media (e-mail, internet browser, fax, post). Ook worden directe connecties naar diverse in- en externe systemen ondersteund.

FINEOS heeft meer dan 300 medewerkers in vestigingen te Ierland (Dublin), het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Scandinavië en de Verenigde Staten. Klanten zijn onder meer ABN AMRO Bank (Nederland), Allianz, Fortis Inc., Skandia en de Zürich Financial Services Group.

Meer informatie is te vinden op www.fineos.com

Perscontacten:
FINEOS Benelux
Mike del Prado
t: 030 285 50 10
e: mike.delprado@fineos.com

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 020 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Deel: ' Software-leverancier Fineos versterkt verkoopstaf '
Lees ook