Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 320 van 13 december 1999

De Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid, Doctor Javier SOLANA, bezoekt het EUROKORPS in Straatsburg.

Op 14 december zal Doctor Javier Solana, Secretaris-Generaal van de West-Europese Unie (WEU) en Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB), een bezoek brengen aan het Eurokorps. Op deze dag zal hij eveneens de inhuldiging van de nieuwe zetel van het Europees Parlement in Straatsburg bijwonen.

De voorstelling van het Eurokorps aan Dr. Solana en de resultaten van de top van Helsinki zullen de twee voornaamste thema's zijn van de ontmoeting met Teniente General Juan ORTUÑO, de bevelhebber van het Eurokorps.

In zijn recent gecreëerde functie zal Dr. Solana de Voorzitter van de Europese Unie assisteren en een continuïteit verzekeren in het vlak van het GBVB.

Sinds de top van de EU in Keulen (juni 1999) is het voorzien dat het Eurokorps hervormd worden tot een Europees Korps voor Snelle Reactie. De vijf deelnemende landen aan het Eurokorps en Groot-Brittannië hebben bovendien het Eurokorps aan de NAVO voorgesteld als hoofdkwartier voor de operatie KFOR (Kosovo-Force) in Pristina in 2000.

Deel: ' Solana bezoekt Eurokorps in Straatsburg '
Lees ook