Solarus vliegend van start in tweede crowdfunding


Unieke investeringsmogelijkheid om energietransitie verder te versnellen

VENLO/ROTTERDAM, 20171205 -- Innovatieve Nederlandse producent van het meest efficiënte hybride solar PV-T systeem biedt particulieren een unieke investeringsmogelijkheid. Het kapitaal dat uit deze investeringen wordt verkregen, zal het bedrijf inzetten om groei te realiseren en haar flexibele business model wereldwijd te implementeren.

Om wereldwijd de energietransitie te versnellen, heeft Solarus, producent van het  innovatieve hybride PV-T systeem het doel zijn groeistrategie snel tot uitvoer te brengen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de hoge opbrengst van zijn duurzame energietoepassing energieschaarste zal tegengaan en CO2 uitstoot zal verminderen. Als onderdeel van de financiering van deze missie heeft Solarus een tweede, en waarschijnlijk laatste, crowdfunding georganiseerd en wil daarmee minstens €500.000,- ophalen voor het einde van het jaar. Na de crowdfunding van vorig jaar biedt Solarus het grote publiek hiermee een nieuwe mogelijkheid in het bedrijf te investeren. De huidige campagne is eind november al voor de inner circle van Solarus van start gegaan en heeft inmiddels al € 200.000,- opgeleverd. Net als bij de vorige crowdfunding, de meest succesvolle aandelen crowdfunding in 2016, wordt de campagne gefaciliteerd door Symbid. Deze crowdfunding is onderdeel van een grotere investeringsronde met daarin nieuwe grote investeringsfondsen die naar verwachting begin 2018 wordt afgesloten.

[Solarus installatie bij Nederlandse kaasfabriek]
Solarus installatie bij Nederlandse kaasfabriek

Recente ontwikkelingen
Solarus heeft dit jaar grote ontwikkelingen doorgemaakt. Met het nieuwe kapitaal van € 6,7 miljoen dat voortkwam uit de zeer succesvolle crowdfunding van 2016 en investeringen van grote investeerders, waaronder het gerenommeerde ForestEffect Fund en NASACA, heeft het bedrijf zijn uiterst innovatieve productielijn verder kunnen automatiseren en het commerciële team uitgebreid met drie professionals. Zij hebben niet alleen de sales strategie geoptimaliseerd, maar ook duidelijk doelmarkten bepaald. Dit heeft onmiddellijk geleid tot grote salesprojecten en het aantrekken van nieuwe business partners op verschillende continenten.  

Drie keer meer energie
De hybride PowerCollector van Solarus is een unieke en gepatenteerde collector die tot drie keer meer energie oplevert dan conventionele PV-panelen. Deze zogenoemde C-PVT systemen hebben een piekprestatie van 750W/m2. Dit is de hoogste opbrengst van zonne-energie in de markt. In situaties waar een permanente behoefte is aan warmte (en/of koeling) is Solarus PowerCollector uiterst concurrerend met een terugverdientijd van 3 tot 7 jaar. Het systeem wordt veelvuldig geïnstalleerd op hotels, ziekenhuizen, sport/wellness centra, (voedsel-) procesindustrie, kantoren, woonprojecten en huizen. Vooral in (stedelijke) situaties met beperkte (dak)ruimte biedt Solarus de uitkomst: met de hoge energieopbrengst kan de beschikbare ruimte optimaal gebruikt worden. Het International Energy Agency (IEA) in Parijs heeft in 2013 al aangegeven dat hybride PV-T technologie de beste oplossing is voor het genereren van energie in een wereld die steeds meer verstedelijkt.

Partners belangrijk voor groei
Met een stabiel product, internationale projecten, faciliteiten voor productie op grote schaal en professionele investeerders die het vertrouwen in Solarus hebben uitgesproken, biedt Solarus nu het grote publiek de mogelijkheid om bij te dragen aan de groei van het bedrijf. De markt heeft de successen van Solarus al erkend. Het bedrijf heeft ruim 40 projecten met meer dan 1.500 collectors verkocht in 15 landen. Deze groei is tot stand gekomen door een snel groeiend internationaal netwerk van distributie en assembly partners. Onlangs heeft Solarus nieuwe partnerovereenkomsten afgesloten in Cyprus, India, Switzerland en Afrika. Samenwerking helpt de organisatie om impact te realiseren: dak voor dak met het doel om 400.000 PowerCollectors te verkopen in de komende drie jaar.   

Bedrijfsachtergrond en missie
Solarus is een besloten onderneming die in 2006 is opgericht. Het ontwikkelt, produceert en verkoopt hybride PowerCollectors met een efficiëntie tot 70%. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo (Nederland) en het heeft een R&D centrum in Gävle (Zweden). Solarus werkt wereldwijd met lokale distributeurs en installateurs en is op dit moment vooral actief in Europa, (Zuid) Afrika en India. De visie van het bedrijf is ‘Sunpower for the people’. De missie is om energieschaarste tegen te gaan en uitstoot van CO2 en andere vervuilende stoffen die ontstaan door het verbranden van fossiele brandstoffen, te verminderen.  Door goed te zijn, doet Solarus goed, dit is de reden voor Solarus om als BCorp  gecertificeerd te zijn.

Positieve vooruitblik
Met de crowd funding in aandelen streeft Solarus ernaar minstens €500.000  aan investeringsgeld binnen te halen. Dit bedrag representeert 2,84% in aandelen in Solarus Sunpower Holding B.V. Met dit bedrag kan Solarus in de komende jaren verder groeien met een verwachte omzet van € 10 miljoen voor 2018. De verwachting is dat de omzet in 2020 €150 miljoen overstijgt.


Deel: ' Solarus vliegend van start in tweede crowdfunding '
Lees ook