Sologitarist Marc Lezwijn jubileert


ZOETERMEER, 20150301 -- Dertig jaar gitaarspelen is natuurlijk geen straf. Dus een jubileum moet je vieren alleen al omwille van de mooie muziek die er in drie decennia is gecomponeerd én gespeeld door gitarist Marc Lezwijn. Een nieuw album dus, maar dat is nog niet alles...

[Foto: Marc Lezwijn in actie]


Samen met het zestien track album Guitar Moves II heeft Marc ook een boek geschreven rond de aanschaf van het Spaanse meesterinstrument dat hij bespeelt en het ontstaan van Guitar Moves I en II via crowdfunding. Een emotioneel reisverslag, dat soms een rollercoaster bleek, is het resultaat.

Composities
Op de CD’s is alles verklankt in eigen composities maar ook in toppers uit het klassieke repertoire zoals: Asturias, het Concierto de Aranjuez en stukken van Bach. In zijn eigen muziek schuwt Marc de invloed van de populaire stijlen niet. Een blues of een samba komen zonder schroom voorbij net als een tango of een funky nummer als ‘Funkomatic’. De muzikale interesse van de gitarist is namelijk niet binnen één hokje te houden.

Muziekbeleving
Om de muziekbeleving te optimaliseren heeft hij zelfs gedacht aan de sfeer in de huiskamer tijdens het luisteren. Er is een Gitaargeur door hem samengesteld en een Gitaarlikeur. En als dit nog niet genoeg is dan kan de luisteraar tijdens de muziek ook nog een boekje lezen met ‘Dachtels’ in Haiku-vorm begeleid met inkttekeningetjes door Marc.

Al deze extra’s hebben hetzelfde doel: Geniet van de mooie dingen maar vooral van de muziek. Bezoek voor al dit moois de website guitarmoves.com of marclezwijn.nl


Deel: ' Sologitarist Marc Lezwijn jubileert '
Lees ook