Gemeente Weert

05-06-2002

Solotentoonstelling Renier Vaessen in Tiendschuur in Weert

In museum De Tiendschuur in Weert opent wethouder Rob van Dooren zondag 16 juni om 15.00 uur de expositie "Look at me, I'm the world; Renier Vaessen recente schilderijen". Daarmee treedt de Weerter schilder voor het eerst sinds tien jaar met zijn werk weer solo voor het voetlicht.

Renier Vaessen, geboren 1949 in Nederweert, kreeg zijn opleiding aan de Academie in Tilburg in de jaren zeventig. Ondertussen is hij alweer behoorlijk wat jaren actief in het Weertse. Exposeren deed hij in binnen- en buitenland, een enkele maal in de Tiendschuur. De laatste jaren echter trad hij niet meer solo naar buiten. De voortgang van zijn schilderijen liet zich dan ook slechts via incidentele werken, o.a. bij de jaarlijkse KunstInkijk van de stichting Kunstcentrum Weert, volgen. Reden daarvoor was, zoals hij zelf zei, zijn onvrede met het algemeen beleid richting de moderne kunst in het algemeen en dat in Weert in het bijzonder.

Rentree
Daaraan is met deze expositie in museum De Tiendschuur nu een eind gekomen. Het is een 'rentree' geworden die er mag zijn. In het recente werk heeft hij zijn overwegend expressief, abstracte schilderwereld achter zich gelaten. Nu bevolken veel meer ook allerlei figuratieve elementen het doek, vooral ook mensfiguren, hoofden en voeten. Wie op zoek wil gaan naar deze figuraties, die nu eens als egaal kleurvlak fel, dan weer fragmentarisch of in de achtergrond onopvallend aanwezig zijn, kan zijn hart ophalen.
Renier Vaessen schildert over zaken die hem persoonlijk bezighouden. De expositietitel "Look at me, I´m the world", tevens titel van een zelfportret, duidt dan ook op zijn visie dat er maar één wereld is en dat dat ieders eigen wereld is.

Openingstijden
De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september 2002. De Tiendschuur is gelegen aan de Recollectenstraat 5 te Weert, tel. (0495) 525 610. E-mail: museumweert@planet.nl
Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak ook buiten deze uren terecht. Voor meer informatie: T. Schers, tel. (0495) 575 360.

Deel: ' Solotentoonstelling Renier Vaessen in Tiendschuur in Weert '
Lees ook