---

Ministerie van Defensie---

Sonja Tol

Sonja Tol weer Nederlands kampioen degen

16-06-2002

Luitenant ter zee-2 Sonja Tol behaalde zaterdag (15 juni) voor de vierde maal de titel Nederlands Kampioen Degenschermen dames senioren. Zij won zonder al te veel moeite in goed drie minuten de eindstrijd met 15-7 van de kleinere Nicolette Tiedink en daarmee goud. Ook de andere Defensie-degenschermers waren over het algemeen niet ontevreden tijdens het in Wageningen gehouden NK. Bij de heren eindigden zowel luitenant-ter-zee-1 Michel van der Klip als Paul van den Berg (Defensie Accountantsdienst) bij de laatste zestien.

Sonja Tol, in het bezit van een topsportcontract bij de Koninklijke Marine, prijkt door haar puike prestaties op het in maart gehouden toernooi in Polen, op de zestiende plaats van de wereldranglijst. Ik beschouw dit als een goede oefening voor het Militaire Wereldkampioenschap komende week in Bern en het Grand Prix Toernooi in Cuba, reageerde ze. Toch is het wel zwaar want ik ben vrijgesteld tot de laatste zestien maar er zijn hier maar zestien dames, dus ik moet alle partijen op de loper. Dat valt niet mee want je weet van onbekende en minder ervaren schermsters vaak niet hoe ze reageren. Op die manier liep ik vanmorgen een lichte blessure aan de hals op.

Korporaal (KM) Rudolph Francis en korporaal-1 (KL) Vernon Thomas staken zaterdag niet goed in hun vel en presteerden daardoor minder goed, zoals ze beiden na afloop verklaarden. Kapitein (KL) Chris Scherpenzeel werd 29e en zei na afloop: Ik ben eigenlijk vijfkamper van origine en dit beschouw ik als een goede training. Michel van der Klip werd elfde en sloot het NK met een tevreden gevoel af: Er lopen hier 54 schermers rond bij de heren en die willen allemaal kampioen worden, ze zijn allemaal erg ambitieus. Als ik dan bij de laatste zestien eindig en kan zeggen dat ik lekker geschermd heb, niet geblesseerd ben en me voorbereid op het Militair Wereldkampioenschap, dan heb ik een goed gevoel. (Foto: archieffoto)

Deel: ' Sonja Tol weer Nederlands kampioen degenschermen '
Lees ook