Sonoco-Alcore gaat Europese kartonprijzen verhogen

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20110419 --

Sonoco Alcore S.a.r.l. gaat met ingang van 9 mei 2011 de prijs van kokerpapier en ongecoat gerecycleerd karton in Europa verhogen met 40 Euro/35 GBP. Deze prijsverhoging komt bovenop de eerdere prijsverhoging die in februari 2011 werd aangekondigd.

“De prijzen van teruggewonnen vezel, stijfsel, chemische stoffen en energie zijn blijven stijgen. Het huidige inflatoire klimaat kan leiden tot verdere stijgingen in de zomer als de prijzen van onze basisgrondstoffen in het huidige tempo blijven stijgen,” aldus Adam Wood, vice-president, Sonoco-Alcore Europe.

"Onze koker- en kernactiviteiten zijn ook negatief beïnvloed en het is waarschijnlijk dat we ook hier, eveneens in mei, een nieuwe fase van prijsverhogingen zullen ingaan.”

Sonoco Alcore S.a.r.l. is volledig eigendom van Sonoco (NYSE: SON) en exploiteert zes papierfabrieken, 32 koker- en kernfabrieken en een recycleerdivisie in Europa.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Roger Schrum, 843-339-6018

roger.schrum@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON

Deel: ' Sonoco-Alcore gaat Europese kartonprijzen verhogen '


Lees ook