Sonoco-Alcore richt zich op nieuwe producten bij PacTec 2010

HELSINKI--(BUSINESS WIRE)-- 20100914 --

Sonoco-Alcore S.a.r.l, een volledige dochter van Sonoco (NYSE: SON), één van de grootste verpakkingsfabrikanten ter wereld, zal een aantal nieuwe producten presenteren op de PacTec-tentoonstelling die wordt gehouden van 21-24 september 2010. PacTec vindt plaats in het Helsinki Exhibition & Convention Centre en is één van de grootste handelsbeurzen voor de verpakkingsindustrie in de landen rond de Oostzee. De beurs wordt eens per drie jaar georganiseerd. Sonoco-Alcore zal haar nieuwe producten in een aantal verschillende segmenten tonen, waaronder papier, folie, textiel en specialiteiten.

Toonaangevende innovatie

Onder de nieuwe producten die zullen worden vertoond zijn met Intellicore™ Radio Frequency Identification (RFID) ingeschakelde papierkernen voor het navolgen van rollen in de papierindustrie; Dricore™ regenwerende kartonnen kernen voor de landbouwindustrie; en FirmaLoad® dragers, milieuvriendelijke kartonnen pallets voor het transporteren van balen.

Binnen het segment landbouwfolie heeft Sonoco-Alcore nauw samengewerkt met producenten van kuilfolie bij de ontwikkeling van de DriCore kartonnen kern, een hergebruikbaar waterwerende kern die zeer goede prestaties levert. Door de waterwerende eigenschappen kan het product maximaal 20 dagen buiten worden opgeslagen zonder dat de kern inboet qua kracht of stabiliteit. Een live demonstratie van het DriCore-product zal worden uitgevoerd met een “regensimulator” zodat bezoekers van de beurs ter plekke getuige kunnen zijn van de regenwerende eigenschappen.

Tevens wordt de baanbrekende Intellicore papierrol gedemonstreerd, die gebruik maakt van RFID-technologie voor automatische voorraadbijwerking voor papierfabrikanten, vanaf het begin van de productie tot aan het uiteindelijke verbruik van de rol. De Intellicore-technologie kan ook worden gebruikt in de markten voor kwaliteitsfolie en -textiel. De belangrijkste eigenschap is dat met dit product, fabrikanten hun productie in real-time kunnen volgen en stroomlijnen, buffervoorraden en werkkapitaal tot een minimum beperkt kunnen blijven en bestellingen nauwkeurig kunnen worden uitgevoerd.

De Firmaload drager is een milieuvriendelijk kartonproduct en wordt in de FIBC-industrie gebruikt als een efficiëntere en effectievere manier om grote balen te vervoeren. De FirmaLoad drager bespaart kosten, ruimte en vrachtkosten vergeleken met houten pallets. Meer informatie over Sonoco's scala aan palletproducten is te vinden op www.sonocotranspack.com.

Gedurende de driedaagse PacTec-beurs zullen nog een aantal andere belangrijke producten gepresenteerd worden, waaronder de M-Core™-kern, een hoogkwalitatieve papiermolenkern voor de drukkerij, de Printex®-kern voor de textielindustrie en een scala aan producten voor alle markten die Sonoco bedient.

Breng, om meer te weten te komen over de producten die te zien zijn op PacTec, een bezoek aan kramen 6 e 5, of neem contact op met gary.morgan@sonoco.com.

Over Sonoco

Sonoco is in 1899 opgericht en is een wereldwijde producent van consumenten- en industrieel verpakkingsmateriaal en leverancier van verpakkingsdiensten, met meer dan 300 bedrijven in 35 landen, waarbij klanten in meer dan 85 landen worden bediend. Sonoco is een trots lid van de Dow Jones Sustainability World Index. Meer informatie over Sonoco is te vinden op www.sonoco.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Roger Schrum, +1 843-339-6018

roger.schrum@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON

Deel: ' Sonoco-Alcore richt zich op nieuwe producten bij PacTec 2010 '
Lees ook