Sonoco-Alcore verhoogt kartonprijzen in Europa

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20100223 --

Sonoco-Alcore S.a.r.l. gaat zijn prijzen verhogen voor alle ongecoate gerecycleerde kartonsoorten op alle Europese markten, met 50 euro of £40 per metrische ton op alle zendingen. De prijsverhoging gaat in per 8 maart 2010.

“De kosten van gerecycled papier zijn de afgelopen driekwart jaar verdubbeld, wat een weergave is van de gestegen vraag naar vezels over de gehele wereld,” aldus Eddie L. Smith, vicepresident, Sonoco-Alcore Europe. “Het strengere dan normaal winterweer heeft ook invloed gehad op de levering van gerecycleerd papier in Europa en de fabrieken op alle markten van gerecycleerd karton draaien op volle kracht, met lage niveaus van afgewerkte voorraad.”

“Vanwege de snelle stijging van de prijzen van gerecycleerd papier moeten we beginnen onze kosten te dekken in onze kokerpapier, scheidingsboard en andere ongecoate gerecycleerde producten,” voegt Smith hieraan toe. “We erkennen dat er nooit een goed moment is voor een prijsstijging. We zullen doorgaan alles te doen wat we kunnen om de kosten onder controle te houden, maar we kunnen deze gestegen prijzen van grondstoffen niet meer dragen.”

Sonoco-Alcore S.a.r.l. is volledig eigendom van Sonoco (NYSE: SON) en exploiteert 30 fabrieken van kokers en kernen en zes papierfabrieken op het Europese continent en in het Verenigd Koninkrijk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Roger Schrum, +843-339-6018

roger.schrum@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON

Deel: ' Sonoco-Alcore verhoogt kartonprijzen in Europa '


Lees ook