Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4 maart 2003

Sony Ericsson introduceert accessoire voor muziekliefhebbers: de Bluetooth Music handsfree HBM-30

Vandaag lanceerde Sony Ericsson de HBM-30; een Music Handsfree voor muziekliefhebbers die geen noot willen missen. De HBM-30, in een dubbelrol als digitale audiospeler en draadloze handsfree voor alle mogelijke Bluetooth-enabled telefoons, is de laatste toevoeging aan Sony Ericsson's toonaangevende portfolio van accessoires voor mobiele toestellen.

De Sony Ericsson HBM-30 is een kleine MP3 en ATRAC3 speler, die gebruik maakt van Memory Stick Duo voor de opslag van muziek. Via draadloze Bluetooth technologie kan de HBM-30 worden aangesloten op iedere Bluetooth-enabled mobiel toestel en zo ook worden gebruikt als handsfree toestel. Wanneer een gesprek binnenkomt, schakelt de muziek automatisch uit en kan de gebruiker kiezen of hij het gesprek wil aannemen of niet. De display toont de naam van het liedje dat wordt gespeeld en, indien een gesprek binnenkomt, de naam van de beller. De innovatieve accessoires van Sony Ericsson, zoals digitale camera's en muziek handsfree, stellen consumenten in staat de gebruiksmogelijkheden van hun mobiele telefoons op flexibele wijze verder uit te breiden op het gebied van Entertainment en Imaging.

Toonaangevend in accessoires voor mobiele telefonie

"Sony Ericsson is altijd al toonaangevend geweest op het gebied van mobiele telefonie accessoires, variërend van de eerste Bluetooth handsfree tot de eerste digitale camera als accessoire. Nu hebben we een ongeëvenaard aanbod aan accessoires voor Imaging en Entertainment. Als bewijs geldt dat Sony Ericsson vorig jaar wereldwijd meer dan 1.3 miljoen digitale camera's voor haar mobiele telefoons heeft verkocht", zegt Luc van Huystee van Sony Ericsson Benelux.

Accessoire ook afzonderlijk te gebruiken

De HBM-30 kan ook worden gebruikt zonder dat deze verbonden is met een telefoon. Consumenten kunnen op eenvoudige wijze hun muziekbibliotheek updaten door gebruik te maken van de muziekopnamefunctie van de HBM-30, of door gebruik te maken van een PC. Voor PC's zonder Memory Stick drive is een serie adapters verkrijgbaar. De HBM-30 wordt geleverd met een Sony stereo koptelefoon van een hoge kwaliteit en een 64 MB Memory Stick Duo. De HBM-30 is verkrijgbaar vanaf het vierde kwartaal van 2003.

Draadloze technologie: Bluetooth

Bluetooth producten communiceren via radiogolven, waardoor een kabelverbinding overbodig wordt.. Draadloze Bluetooth technologie is overal ter wereld door de toonaangevende fabrikanten op het gebied van mobiele telefonie, computer, laptop en PDA geaccepteerd als de ideale vervanger voor de kabel. Op dit moment heeft Sony Ericsson het meest uitgebreide portfolio aan Bluetooth telefoons en accessoires. De T68i, P800- en, T610 zijn Bluetooth telefoons van Sony Ericsson.

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Harold de Kort, Communicatie Manager Benelux,

Sony Ericsson Mobile Communications,

Postbus 1,

1170 AA Badhoevedorp,

telefoon: +31- (0)6 53 69 35 76 of

e-mail: Harold.de.Kort@sonyericsson.com

Alle Sony Ericsson persberichten zijn te zien via http://www.SonyEricsson.com/nl.

Hoge resolutie afbeeldingen zijn te vinden op http://www.SonyEricsson.com/press


---- --

Deel: ' Sony Ericsson introduceert accessoire voor muziekliefhebbers '
Lees ook