Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4 maart 2003

Sony Ericsson onthult T610: de mobiele telefoon met nieuw strak design en geïntegreerde camera

en brengt Imaging naar een nieuw level met de eerste Phone Flash accesoires en QuickShareTM

Tijdens dertig wereldwijde events bracht Sony Ericsson vandaag Imaging naar een nieuw hoogtepunt met de introductie van de T610 Het is een mobiele telefoon met 65.536 kleurendisplay en een geïntegreerde digitale camera. Het is het eerste toestel met QuickShareTM . Het is de meest eenvoudige, snelle en slimste manier om foto's te delen met familie, vrienden en collega's. De T610 is vervaardigd uit unieke materialen en heeft een geraffineerde afwerking. Hierdoor is de T610 een aansprekend en stijlvol toestel. De T610 is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Gebruikers van de T610 kunnen snel en gemakkelijk foto's uitwisselen met een andere mobiele telefoon, een PC en andere consumenten applicaties. De technologie maakt gebruik van Bluetooth en kabel, maar ook van de mobiele telefoonnetwerken via MMS en e-mail. De T610, met zijn grote 65,536 kleurendisplay en geïntegreerde camera, is een top-toestel als het gaat om Imaging en Messaging, Sony Ericsson's speerpunten. Met QuickShareTM legt Sony Ericsson in haar productontwikkeling de nadruk op het maken van gebruiksvriendelijke Imaging applicaties, die voor operators extra data revenuen opleveren. Er zijn slechts een beperkt aantal handelingen nodig om een foto te maken en te versturen.

Mobiel gaming in nieuw perspectief

De T610 heeft een nieuwe gebruikersinterface met twaalf animatie-iconen en rijke kleuren, die de QuickShareTM op het gebied van gebruikersvriendelijkheid verder ondersteunen. Hotlinks in the menu's bieden directe toegang tot diensten en functies, zoals te downloaden games. De T610 ondersteunt de Java en Mophun (C++) platformen voor het downloaden van games. Ook is het daardoor mogelijk om via Bluetooth draadloze technologie games met anderen te spelen. Uitstekende grafische voorstellingen, polyfoon geluid, force feedback en een joystick dragen verder bij aan de geweldige ervaring van mobile gaming.

Phone Flash MPF-10: ook fotograferen tijdens uitgaan

Met de T610 is het voor het eerst mogelijk om ook in slecht verlichte ruimtes zoals een club of een café goede foto's te maken. Dit alles dankzij de optionele Phone Flash accessoires op de T610. De MPF-10 is makkelijk aan te sluiten en nog eenvoudiger te bedienen; één druk op de ontspanner van Phone Flash is voldoende om een foto te maken. Dankzij de flits is er bovendien minder kans op de bekende rode ogen.

Sterk imaging toestel

"Met de T610 introduceren we een heel sterk Imaging toestel dat aanspreekt vanwege zijn revolutionaire, lichtgewicht ontwerp, waarbij we gebruik maken van aluminium en geavanceerde kleurenopties," zegt Luc van Huystee, General Manager van Sony Ericsson Benelux. "We zien een sterke opkomst van mobile Imaging onder consumenten en de introductie van de optionele Phone Flash stelt ons in staat om deze geweldige mobiele telefoonapplicatie naar het volgende level te brengen."

Componeer je eigen ringtone

De T610 is ook uitgerust met de unieke Music DJ, een applicatie waarmee de consument melodieën kan componeren. Hiermee creëert de consument MIDI-deuntjes, die als ringtone gebruikt kunnen worden. Deze applicatie stelt de consument in staat om op basis van vooraf geselecteerde muziek-loopings een song te componeren. Een technologie die niet veel afwijkt van de manier waarop moderne muziekartiesten hun muziek componeren met meer geavanceerde apparatuur. Het is leuk en vooral eenvoudig om met Music DJ polyfone ringtones te componeren met gemixte drums, bass-lines en melodieën. Kortom, het is een nieuw soort technologie en userinterface die nog nooit is gebruikt in een mobiel toestel.

Technische gegevens

De T610 meet 102 x 44 x 19 mm en weegt 95 g. Het toestel heeft een standby tijd van 13 dagen (315 uur).

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Harold de Kort, Communicatie Manager Benelux,

Sony Ericsson Mobile Communications,

Postbus 1,

1170 AA Badhoevedorp,

telefoon: +31- (0)6 53 69 35 76 of

e-mail: Harold.de.Kort@sonyericsson.com

Alle Sony Ericsson persberichten zijn te zien via http://www.SonyEricsson.com/nl.


---- --

Deel: ' Sony Ericsson onthult T610 mobiele telefoon met nieuw strak design e.. '
Lees ook