Juni 1999

VAIO – de toegang tot een nieuwe wereld

Sony introduceert superdun VAIO notebook, de PCG-505E

Badhoevedorp - Door de ontwikkeling in Digitale Multimedia ontstaan er oneindig veel nieuwe toepassingen op het gebied van foto, video, audio, communicatie en IT. Al deze toepassingen en nieuwe mogelijkheden voegt Sony op gebruiksvriendelijke wijze samen in VAIO world (Video Audio Integrated Operation). In deze wereld laat Sony door middel van computerapplicaties de zakelijke gebruiker en thuisgebruiker kennis maken met een geheel nieuwe ervaring op het gebied van entertainment, communicatie en informatie technologie.

Toegang tot VAIO world is de VAIO notebook van Sony, die de koppeling tussen digitale audio-, video-, en communicatieproducten mogelijk maakt. Digitale Sony producten zoals: Digital camcorders, Digital Still camera’s, GSM-telefoons, MiniDisc-, DVDspelers en het opslagmedium Memory Stick met zijn vele toepassingen, kunnen met behulp van de VAIO notebooks zeer gebruiksvriendelijk gekoppeld worden. Digitale multimedia toepassingen zijn nu onbegrensd geworden.

VAIO notebook PCG-505E: superdun, supercompleet

Met de introductie van de VAIO notebook, de PCG-505E, beantwoordt Sony volledig aan de eisen van de moderne notebookgebruiker, die waarde hecht aan kwaliteit, betrouwbaarheid, mobiliteit, brede inzetbaarheid, compactheid en design. De PCG-505E is een ultra-portable notebook met een schitterend design in een sterke magnesium behuizing en weegt maar 1,22 kg en is slechts 2,2 cm dik.

In de 505E is super geavanceerde technologie toegepast, gecombineerd met een krachtige Pentium 300 MHz Intel™ MMX-processor, een harde schijf van 6,4 GB en 64 MB RAM. Het 10,4 inch TFT LCD-scherm is van hoge kwaliteit en heeft een SVGA-resolutie in de meest compacte behuizing die er op dit moment bestaat.

De VAIO PCG-505E wordt standaard geleverd met een extern CD-ROM- en diskettestation, een portreplicator en een vier-in-één PCMCIA-cardmodem (ISDN, ethernet, modem en GSM). De superdunne PCG-505E bevat bovendien een toetsenbord met comfortabele afmetingen, dat nagenoeg het formaat heeft van een standaard toetsenbord.

Een van de toegangsmogelijkheden tot VAIO world, is de geïntegreerde digitale i.LINK poort voor het aansluiten van digitale AV-apparatuur. Met i.LINK (IEEE 1394), een zeer snelle standaardinterface, kunnen digitale opdrachten en digitale audio- en videostromen en gegevens, zonder kwaliteitsverlies en met een snelheid van 200 Mbps, worden verzonden en ontvangen. Tevens maakt een hele serie speciale software, die communicatie-, audio-, video-, foto- en hulptoepassingen ondersteunt, de link naar VAIO world mogelijk.

Software en 'P-toets'

De functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de PCG-505E zijn bovendien verder uitgebreid dankzij de integratie van speciale softwaretoepassingen zoals: Sony DVgate Still waarmee stilstaande beelden vanuit een digitale videocamera kunnen worden ingelezen en bewerkt. Sony PictureGear is een archief- en bewerkingsprogramma voor digitale foto’s, waarmee de gebruiker o.a. eigen screensavers, achtergronden, HTML-fotoalbums en zelfs panoramabeelden van 360°, kan creëren. Sony Media Bar is te gebruiken voor het afspelen van audio/video en Sony MD Editor voor het maken en bewerken van MiniDiscs.

Communicatie via GSM-telefoons kan eenvoudig dankzij Phone Tools. Dit is een programma waarmee de gebruiker bijvoorbeeld telefoonboeken kan maken en bijwerken en korte berichten en faxen kan verzenden. Dat naast al deze VAIO world toepassingen de 505E ook uitermate geschikt is voor alle home en office applicaties zoals: e-mail en Internet, spreekt voor zich.

De PCG-505E bevat tevens de gebruiksvriendelijke 'P-toets', de 'Programmable Power Key', waarmee de gebruiker met één druk op de toets direct toegang heeft tot elke gewenste applicatie, bijvoorbeeld een spreadsheet, e-mail of een tekstverwerker.

Met behulp van Scribble Pad kan handgeschreven informatie, zoals: teksten, symbolen, kaarten, afbeeldingen en handtekeningen, worden vastgelegd, die met de meegeleverde pen op het touchpad van de computer wordt geschreven.

Service en ondersteuning

Het VAIO Link support centre (bereikbaar via telefoon, e-mail of fax, 7 dagen per week) biedt volledige ondersteuning aan dit model. Behalve de standaardgarantieovereenkomst van één jaar, kan de gebruiker ook van de voordelen genieten van een extra garantieperiode van twee jaar, door lid te worden van Club VAIO. Deze exclusieve club biedt tevens een groot aantal andere diensten; leden ontvangen een wachtwoord waarmee ze toegang hebben tot een speciaal gebied op Internet ( www.club-vaio.sony-europe.com ), waar ze software-updates kunnen downloaden en VAIO accessoires kunnen bestellen. Met animaties en zelfstudie wordt gedemonstreerd hoe de VAIO notebooks op verschillende andere IT-producten kunnen worden aangesloten, zodat van een VAIO notebook optimaal gebruik kan worden gemaakt.

Adviesprijs : PCG-505E ƒ 5.499,- (excl. BTW)

Leverbaar : 1 juli 1999

_____

Noot aan de redactie:

Indien u meer informatie wenst omtrent dit persbericht, of diamateriaal in kleur nodig hebt, dan kunt u contact opnemen met Rob Doornekamp (020 – 6581646) of Mariëlle van der Putten (020 - 6581323) van Sony Nederland. Aanvullende informatie is tevens te vinden op de websites https://www.vaio.sony-europe.com , https://www.sony-cp.com of https://www.sony.nl. Wanneer u in uw artikel een telefoonnummer van Sony Nederland vermeldt ten behoeve van uw lezer, gebruik dan 020 - 6581888 (consumenten informatie).

Deel: ' Sony introduceert superdun VAIO notebook '
Lees ook