Ingezonden persbericht


Opbrengst van fietstocht verdeeld over diverse goede doelen

Sophiatrappers fietsen in 'Final Edition'
recordbedrag 200 duizend euro bij elkaar

ROTTERDAM - De Sophiatrappers hebben met hun achtdaagse fietstocht van in totaal 1200 kilometer dwars door Nederland naar zee- en inlandse haven in totaal 200 duizend euro voor diverse goede doelen bij elkaar gereden. De negen trappers en dertien trapsters die zaterdag 1 september werden weggeschoten door viervoudig Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel finishten zaterdag 8 september onder grote publieke belangstelling tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.

Het recordbedrag van 200 duizend euro werd 's avond op het vlaggenschip van de Spido, James Cook, in de Rotterdamse haven in aanwezigheid van wederom LeontienZijlaard-Van Moorsel, sponsoren en familie van de trappers, verdeeld over de verschillende goede doelen. Daartoe behoorden het Rotterdamse Sophia kinderziekenhuis, de stichting Pallieter uit Capelle aan den IJssel, de stichting DaDa, waarvan Nederlandse honkbalbondscoach Robert Eenhoorn ambassadeur is, Right to Play, de humanitaire organisatie van voormalig Olympisch kampioen Johann Olav Koss, de stichting Doe een Wens en het Ronald McDonald-huis.

De vijfde fietstocht van de Sophiatrappers gold als 'The Final Edition' en dus laatste optreden van de groep renners en rensters die spierpijn paarden aan plezier en bloed, zweet en tranen nooit belangrijker vonden dan de goede doelen waarvoor ze reden. Nadat de groep in 2003 de Amstel Gold Race had gereden om geld voor het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis bij elkaar te brengen (vandaar ook de naam Sophia Trappers), werd besloten om ook de jaren daarna steeds fietsend fondsen te werven. In 2004 gebeurde via het afleggen van de koers Luik-Bastenaken-Luik en een meerdaagse tocht over duizend kilometer van het Zwitserse Basel naar Rotterdam in 2005.

De Sophiatrappers, meestal niet gezegend met het ideale wielerpostuur, maar wel met een groot wielerhart, brachten in de afgelopen jaren op karakter en inzet vele honderdduizenden euro's bij elkaar voor het Sophia Kinderziekenhuis en diverse andere goede doelen. Radio Rijnmond blikt maandag 10 september in het programma Branie voor Twee van Ronald van Oudheusden tussen 12.00 en 14.00 uur met Sophiatrappers-kopman Gerard Baks nog een laatste maal terug op de tocht langs zee- en inlands havens.
---

Deel: ' Sophiatrappers fietsen recordbedrag 200 duizend euro bij elkaar '


Lees ook