Soroptimisten en UNICEF in actie voor Syrische kinderen in Turkije


Bijzonder pianorecital van Misha Fomin in de Grote Zaal van Het Concertgebouw

Amsterdam, 20160324 -- Na jaren van successen in Rusland en landen in het oosten van Europa, is meesterpianist Misha Fomin neergestreken in Nederland. Door zijn bijzondere spel is de stap naar de Grote Zaal van Het Concertgebouw eenvoudig. Op zondagmiddag 24 april a.s. speelt Fomin de Sonate “Les adieux” van L. van Beethoven, het Pianokwintet in f van C. Franck (m.m.v. Atrium String Quartet) en “Schilderijen van een tentoonstelling” van M. Moesorgski. Aanvang 14.15 uur. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Syrië project 'Back to school'. Kaarten à € 45,00 zijn te bestellen via een daaraan gerelateerde website: www.pianistfominlive.nl.

De Sonate nr. 26, 'Les adieux' werd door Beethoven gecomponeerd tijdens de belegering van Wenen door Napoleon Bonaparte. De drie delen kregen van Beethoven ieder een benaming: 'Het afscheid', 'De afwezigheid' en 'De terugkeer'.

Het Pianokwintet in f van Franck is een kroonjuweel uit het laat-romantische repertoire, een verrassend persoonlijk en gepassioneerd werk. Moesorgski bezocht de tentoonstelling van zijn vriend en schilder Viktor Hartmann na diens dood. Hij destilleerde de essentie van de tentoonstelling en de schilderijen in een meesterwerk.

Met dit meeslepende en gevarieerde programma maakt Misha Fomin op 24 april 2016 zijn debuut in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. 

UNICEF en tachtig Soroptimistclubs in Nederland werken samen in het project Syrië 'Back to School'. Ruim 300.000 Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkije verblijven zijn inmiddels weer naar school. Zonder onderwijs, regelmaat en opvang door geschoolde onderwijzers hebben deze kinderen geen toekomst. Een verloren generatie? Dat laten we niet gebeuren!

Uitsluitend via www.pianistfominlive.nl komt een bedrag van € 15,00 per bestelde kaart ten gunste van het Syrië ‘Back to School’ project. Daar treft men ook meer informatie over dit bijzondere project.

 Misha Fomin: ‘Voor mij is dit een bijzonder concert omdat het mijn jubileum in het Concertgebouw is en daarnaast ook nog mijn debuut in de Grote Zaal. Bovendien vind ik het mooi dat ik met mijn concert een bijdrage kan leveren aan het project van de UNICEF en de Soroptimisten.'Noot voor redacties:

Deel: ' Soroptimisten en UNICEF in actie voor Syrische kinderen in Turkije '


Lees ook