Persbericht

Soulclap Hiphopfestival in Poppodium de Buze

Op zaterdag 8 juni organiseert Poppodium de Buze te Steenwijk, in samenwerking met Kunst & Cultuur Overijssel en het Nederlands Pop Instituut, de eerste editie van het Soulclap Hiphopfestival. Vanaf 13.00 kan men genieten van diverse optredens op het buitenpodium. Verder is er een hiphopmarkt, een miniramp, Soulclap lounge, een slide show en kan men een aantal graffiti legendes in actie zien. De programmering van Soulclap is een gebalanceerd geheel van zowel Engels als Nederlandstalige hiphop. De hosts zijn Skate the Great (o.a te zien en te horen in Extince Zoete Inval en als MC van Select Personnel) en hiphopveteraan LTH.

Na 22.00 is er in de lounge een afterparty met Dj WiseGuy en Dj the Funky Uncle.

Programmering Buitenpodium

Krewcial (Belgie), L.X.O (met o.a. Rudeboy en Dj Rockid) Grote Prijs van Nederland Finalisten; Opgezwolle en Spacekees & Terilekst, Master Surreal, Urban Legends (A-Chill, Palmanova en Season), Climax en Basic.

DJ's & Hosts Buitenpodium

De DJ's op het buiten terrein zijn Code Red uit Rotterdam en Low Profile uit Groningen.

Soulclap Lounge

In de Soulclap Lounge zorgen Dj Harikuna en Dj Good Vibs voor chill en funkgrooves. Een kijkje in platenbakken van de heren laat zien dat het met de variatie goed zit. Van de Meters en de JB's naar Kruder & Dorfmeister, van Nightmare on Wax naar Masada tot Masters at work en meer. Nieuwsgierig geworden?? Vanaf 13.00 tot 22.00 zorgen beiden voor een lounge met soul.

Graffiti Exhibition

Met medewerking van Henx Amsterdam zullen old skool legendes Cat 22, Oase en Serch een groot aantal panelen van decoraties voorzien. Dit doen ze samen met Smel, Ceme, Merc 2 en Tresh op het buitenterrein.

Skatespot

Voor skateboarders en inliners is op het festival terrein een miniramp aanwezig.

Hiphopmarket

Op het festival terrein zijn standjes van o.a. The Bumrush Store, Crucial Sounds, Freestyle Store aanwezig. Men kan diverse hiphopgoodies kopen zoals; vinyl, spuitbussen, kleding, lectuur en videobanden.

Het festivalterrein is vanaf 13.00 geopend. De Buze is te vinden in de Oostwijkstraat 110 te Steenwijk en tickets kosten 12,50 Euro. Kijk voor meer informatie op www.soulclap.nl of mail naar info@soulclap.nl.

Deel: ' Soulclap Hiphopfestival in Poppodium de Buze '
Lees ook