Soundfulness; professioneel klankgebruik voor zorgverleners


TILBURG, 20100803 -- Aandachtige en subtiele communicatie middels akoestische instrumenten en de eigen stem. Met deze vorm van communiceren creert de klankwerkmethode Soundfulness een harmoniserend en rustgevend werkveld. Deze methode, die openend en ondersteunend werkt, richt zich voornamelijk op zorgverleners op het gebied van gezondheid, coaching, educatie en wellness. Soundfulness komt uit Tilburg en is op internet te vinden via www.soundfulness.com.

Soundfulness brengt ontspanning tussen lichaam en geest en is gebaseerd op therapeutic resonance. Therapeutic resonance betekent: aandachtig en helder aanwezig zijn in open contact met de ontvanger. In deze empathische afstemming ontstaat een subtiel veld met een harmoniserende en helende werking. Ontspannende klanken zorgen ervoor dat deelnemers zich kalm en evenwichtig voelen. Kernkwaliteiten van lichaam en geest kunnen worden aangesproken.

Coen Tuerlings van Soundfulness vertelt: "Uit ervaring is de Soundfulness-methode op het gebied van communicatie een toegevoegde waarde gebleken. Het is mooi te constateren dat leerlingen, pubers en mensen met een verstandelijke handicap op geheel eigen wijze gaan communiceren en in staat zijn hun emoties een plek te geven. Hierdoor krijgen begeleiders en verzorgers nieuwe inzichten, die zij kunnen verwerken in hun behandelmethodes."

Soundfulness-presentatie
Op 8 september is er in Vught, bij Zin in Werk, een Soundfulness-presentatie voor ieder die zich interesseert in deze vorm van subtiele communicatie. Presentaties duren gemiddeld 2,5 uur en zijn aan te vragen op elke willekeurige locatie. Voor het vrijblijvend bijwonen van een presentatie kan men zich aanmelden via www.soundfulness.com. Klik daarna via Activiteiten verder op Soundfulness-presentatie.

Soundfulness-workshop
In september en november vindt op landgoed Bleijendijk in Vught een workshop Soundfulness plaats. De workshop richt zich voornamelijk op therapeutic resonance, professionele toepassing van instrumenten en de eigen stem. Deze workshop, waarbij deelnemers de Soundfulness-methode zelf gaan ervaren, betreft een arrangement van twee avonden en twee dagen. Kijk voor meer informatie hierover op de website.


Deel: ' Soundfulness; professioneel klankgebruik voor zorgverleners '
Lees ook