Persbericht

SP bouwt Muur tegen opslag kernafval

De Zeeuwse SP zal aanstaande woensdag een Muur oprichten bij de Covra in Borssele. De muur is een symbolisch protest tegen de voorgenomen opslag van hoogradioactief afval uit Petten naar Zeeland. Bij de actie zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn van Greenpeace, het MilieuAlarmteam van de SP. SP-Tweede Kamerlid Remi Poppe.

De Muur laat zien dat:


* De SP niet begrijpt waarom de afwijzing van de opslag door 77 procent van de Zeeuwen door het kabinet in Den Haag wordt genegeerd.


* De SP niet begrijpt waarom met de opslag van het hoogradioactieve afval niet wordt gewacht tot een speciaal voor zulk afval geschikte bunker gereed is.


* De SP niet begrijpt hoe het kan dat het onderzoekscentrum in Petten blijft volhouden dat de eigen opslagfaciliteiten vol zijn, terwijl de Europese partner in datzelfde onderzoekscentrum beweert dat er nog minstens tot het einde van het jaar capaciteit is.


* De SP niet begrijpt dat volkomen onnodige risico's worden genomen ten aanzien van de gezondheid van de mensen in de omgeving de Covra.

VERDERE GEGEVENS:


-Datum 24 februari 1999.

-Tijd 12.00 uur.

-Plaats COVRA Spanjeweg 1 Industrieterrein Vlissingen-Oost, Havennummer
8601.

Deel: ' SP bouwt muur tegen opslag kernafval '
Lees ook