Nieuws van de Socialistische Partij


Afdeling Breda

SP start enquête over openen Haven


18-10-1999

De SP houdt de komende weken zelf een enquête onder de Bredase bevolking om te onderzoeken hoe men over de invulling van de Gedempte Haven denkt. Vrijwilligers van de SP gaan in verschillende wijken langs de deur om zoveel mogelijk Bredanaars om hun mening te vragen.

De SP heeft hiertoe besloten, omdat het college geen plannen heeft om zelf te onderzoeken of de Bredanaars wel tientallen miljoenen in het opengooien van de Haven willen investeren. De suggestie van de SP om een prijsvraag te organiseren wordt door de gemeente niet overgenomen. Het houden van een referendum over de opening vindt het college 'niet aan de orde', zo blijkt uit antwoorden op de door de SP hierover gestelde vragen.

De SP is erg teleurgesteld in de beantwoording van het college. SP voorzitter Dick Meeusen: 'De ontwikkeling van dit belangrijke stukje Breda biedt een uitgelezen kans om de bevolking maximaal bij de besluitvorming te betrekken. Helaas bestookt het college ons alleen maar met mooie folders over de 'Derde Waterloop' en krijgen andere ideeën over de Gedempte Haven geen kans.

De SP wil de alternatieven voor het heropenen van de Haven wèl op de politieke agenda zetten. Meeusen: 'Te meer omdat uit onze contacten blijkt, dat een belangrijk deel van de Bredanaars helemaal niet zo gecharmeerd is van die open Haven voor zoveel geld. Hoe groot dat deel is willen we gaan onderzoeken, maar dan in een enquête die ook de andere aspecten van deze kwestie belicht: de hoge kosten, stank- en ongedierteoverlast en andere alternatieven voor heropening.'

De SP hoopt begin november de eerste resultaten van de enquête te kunnen presenteren.

Deel: ' SP Breda start enquête over openen Haven '
Lees ook