Den Haag, 25 november 1999

SP EIST STOP BESTAANDE BEDRIJVENPOLI

SP-kamerlid Agnes Kant wil dat minister Borst een einde maakt aan alle bestaande voorrangsinitiatieven in ziekenhuizen en in de geestelijke gezondheidszorg. De minister wilde deze initiatieven toestaan, maar werd door de Kamer teruggefloten. Ze moest haar huiswerk overdoen en met plannen komen waarbij het uitgangspunt van gelijke toegang tot de zorg overeind blijft.

Maar de minister komt hier niet uit. Volgens Kant had de minister ook geen keuze. "Voldoen aan de eis van de Kamer dat de Arbozorg voor iedereen gelijk toegankelijk moet zijn, kan alleen als iedereen dezelfde zorg krijgt en net zo snel geholpen wordt. Dan is er voor werkgevers geen enkele reden meer om hiervoor extra te betalen."

De minister legt haar probleem dat ze zelf niet heeft kunnen oplossen, op het bordje van het Platform Aanpak Wachttijden. Kant: "Het is prima dat het Platform zoekt naar verbetering van arbozorg, arbeidsgerelateerde zorg en samenwerking, maar dat deed ze al. De minister heeft het dilemma veel te lang voor zich uit geschoven en wil het nu afschuiven. Er is nu lang genoeg getalmd en het is de hoogste tijd om de initiatieven van voorkruipzorg te beëindigen."

 

Voor meer info: Agnes Kant 06-51262918

Zoekwoorden:

Deel: ' SP eist stop bestaande bedrijvenpoli '
Lees ook