Socialistische Partij

12de congres

SP komt met `Week van de Bureaucratie'

07-03-2003 * De SP begint in maart een offensief tegen de bureaucratie in de zorg. Volgens zorgwoordvoerster Agnes Kant wordt er veel gesproken over de bureaucratie, maar het wordt nooit concreet gemaakt, laat staan dat er voorstellen worden gedaan voor oplossingen. Wij willen de bureaucratie concreet en zichtbaar maken en komen met concrete voorstellen voor wat er anders kan en moet.

Maandag 17 maart wordt het startsein voor de Week van de Bureaucratie gegeven met de lancering van de `Bureaucratie Brigade'. Via het meldpunt zvi@sp.nl en 070-3182806 kunnen werkers in de zorg hun voorbeelden over bureuacratie gaan melden. Agnes Kant zal maandag met een papierversnipperaar een bezoek brengen aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, waar wordt gesproken met werkers over hun ervaringen met bureaucratie. Verder die week gaat zij op zoek naar de bureaucratie in de thuiszorg (woensdag), het ziekenhuis (donderdag) en de huisarts (vrijdag). Gedurende deze week wordt door de SP drie voorstellen gelanceerd om concrete voorbeelden van bureaucratie aan te pakken.

De Week van de Bureaucratie wordt vrijdag 21 maart in het Jacobitheater in Utrecht afgesloten met een conferentie over bureaucratie in de zorg. Daarmee is het offensief niet ten einde, maar juist begonnen. Er worden vervolgstappen gezet in de vorm van onderzoeken in de praktijk. Aan de hand van de resultaten zullen nieuwe voorstellen worden gepresenteerd om de bureaucratie aan te pakken.

Zoekwoorden:

Deel: ' SP komt met `Week van de Bureaucratie' '
Lees ook