Socialistische Partij

Verzet tegen de oorlog - dag 2

21 maart 2003

Geen bommen Nadat op de eerste oorlogsdag in tientallen Nederlandse steden onmiddellijk honderden mensen in actie kwamen, was er ook vandaag - vrijdag - weer een reeks lokale initiatieven aan de vooravond van de grote landelijke demonstratie. Een kleine greep.

Rotterdam Dichters Voor Vrede van Zadkine tot Erasmus

Leiderdorp Demonstratie en fakkeltocht

Wageningen Fakkeltocht tegen Oorlog EN tegen Saddam

Ruim 200 mensen demonstreerden tijdens de Wageningse koopavond met een Fakkeltocht tegen Oorlog EN tegen Saddam. Na enkele korte toespraken voor Hotel De Wereld op het 5 Mei Plein, ging de tocht naar het Gemeentehuis, waar nog enkele toespraken gehouden werden. Daarna ging de tocht via de Hoogstraat terug naar Hotel de Wereld. De aktie werd gesteund door het Autonoom Politiek Infocentrum, Food Not Bombs Wageningen, Vluchteling Onder Dak, GroenLinksFractie gemeenteraad Wageningen, SP afdeling Wageningen, Internationale Socialisten afdeling Wageningen, Infoavonden-groep `t Sandkorreltje, actieblad WUR.info en Zeezicht

Maastricht 750 mensen omsingelen Tapijnkazerne!

de omsingeling van de kazerne

Raalte Vrijdagavond bracht een stille wake enkele tientallen

deelnemers bijeen in het Raalter centrum. Tussen 19.30 en 20.00 uur was de Grote Markt voor even het podium waar op indringende wijze aandacht werd gevraagd voor de oorlog tegen irak. Veelzeggende reacties van voorbijgangers gaven aan dat de stille wake mocht rekenen op veel sympathie. Het Vredesplatform Raalte, waarin Vrouwen voor Vrede en SP samenwerken, had deze wake georganiseerd. Verheugend was het te merken dat jong en oud was vertegenwoordigd. En Amsterdam kan zaterdag rekenen op een behoorlijke delegatie uit Raalte. Zolang de oorlog voortduurt is er elke vrijdag om 19.30 uur een stille wake op de Grote Markt in Raalte.

Deel: ' SP verzet tegen de oorlog - dag 2, 21 maart 2003 '
Lees ook