Nieuws van de Socialistische PartijDe een z'n dood is de ander z'n brood

Deze week vindt er in het Nederlands Congressen Centrum in Den Haag een beurs plaats over simulatietechnologie. Simulatietechnologie is tegenwoordig een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van nieuwe wapensystemen en bij het trainen van militairen in het gebruik er van. Hoewel er ook enkele civiele toepassingen te zien zijn, zijn het voornamelijk defensie gerelateerde bedrijven die hier hun producten komen tonen. Op de beurs wordt militaire simulatie-apparatuur tentoongesteld en verkocht; in de wandelgangen en bijvoorbeeld tijdens het zakendiner op woensdagavond worden de informele contacten gelegd voor verdere handel.

Nederland in top 10
Wapenbeurzen zijn bedoeld ter promotie van wapenhandel. Wapens om oorlog mee te voeren. Op wapenbeurzen geldt het principe: `De een zijn dood is de ander zijn brood.'
Wij wijzen dat soort cynische handel in dood en verderf radicaal af. Daarom voeren wij deze drie dagen actie in vredesstad Den Haag. Dat is hard nodig. Nederland staat al in de top tien van grootste wapenexporteurs wereldwijd. Nederland voert al militaire goederen uit naar landen die de mensenrechten schenden (zoals China, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten) en aan spanningsgebieden als Zuid-Korea en Taiwan. In de periode van 1996 tot 1998 exporteerden de Nederlandse defensiebedrijven voor een bedrag van 4.3 miljard gulden wapens.
In vredesnaam: actie!
Daarom voeren we deze week volop actie tegen de wapenhandel. Kom kijken bij de ingang van de beurs (Nederlands Congressen Centrum, Churchillplein 10, tram 7 van Den Haag CS) van dinsdag 7.30 's ochtends tot donderdag 18.00 uur 's avonds. Dinsdag vanaf 12.30 zijn er verschillende sprekers, muziek en geweldloze acties. Woensdagavond vanaf 19.00 wordt er in de Grote Kerk midden in het centrum van Den Haag een zakendiner georganiseerd voor de handelaars. Ook daar zullen we onoverkomelijk aanwezig zijn. Kom ook, doe meer, protesteer - in vredesnaam!

Deel: ' SP voert actie tegen wapenbeurzen '
Lees ook