Socialistische Partij

Opnieuw acties tegen oorlogstransport

17-02-2003 * Vandaag voert de SP opnieuw actie tegen oorlogstranporten over Nederlandse grondgebied. Aan de Steinweg in haven 45-80 te Rotterdam protesteren SP'ers met spandoeken tegen treinen vol met legertrucks die daar momenteel aankomen.

Oorlogstransport zoals dat vandaag van Venlo naar Rotterdam trok De komende dagen zullen zo'n 26 van die transporten plaatsvinden tussen Venlo en Rotterdam. De eerste trein werd bewaakt door Amerikaanse militairen, maar inmiddels zijn ook Nederlandse soldaten hiervoor ingezet. SP redacteur Wim Herstel in de haven: 'Er zijn hier vanochtend zeker zestig busjes met Nederlandse militairen en marechaussee langsgekomen. Met spandoeken maken we duidelijk dat wij er niet van gediend zijn dat Rotterdam gebruikt wordt in de voorbereiding van een oorlog waar het overgrote deel van de bevolking tegenstander van is'.

Ook in andere plaatsen langs het traject Venlo - Rotterdam worden door de SP acties voorbereid om te protesteren tegen militaire transporten. In tientallen gemeenten hebben SP fracties het voorstel ingediend om hun stad tot 'oorlogsvrije gemeente' te verklaren.

Deel: ' SP voert opnieuw acties tegen oorlogstransport '
Lees ook