Nieuws van de Socialistische PartijGeen voorrang voor werkenden


09-03-2000 SP-kamerlid Kant wil dat minister Borst een einde maakt aan alle bestaande en nieuwe initiatieven tot voorrangszorg. Zij wil onder andere opheldering over de bedrijvenpoli in Hengelo voor werknemers met rugklachten. Dit centrum is alleen bedoeld voor werknemers en het kan niet anders dat dit ook ten koste gaat van de reguliere zorg omdat het hieruit personeelsuren ontrekt, aldus Kant. De minister wilde dit soort initiatieven eerder toestaan, maar werd door de Kamer teruggefloten. Ze moest haar huiswerk overdoen en met plannen komen waarbij het uitgangspunt van gelijke toegang tot de zorg overeind blijft. De minister kwam hier niet uit en heeft het platform wachtlijsten curatieve zorg om advies gevraagd.
Kant: `Zolang dit advies en het standpunt van de minister niet in de Kamer is behandeld, dient de minister ervoor te waken dat er geen nieuwe initiatieven van voorrangszorg worden gestart. De minister heeft dit dillema veel te lang voor zich uit geschoven. Werkgevers en ziekenhuizen wachten daar niet op en verzinnen steeds nieuwe initiatieven om de wachttijden te ontlopen.'
Kant heeft de minister schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe bedrijvenpoli in Twente en de eerdere plannen van het Academisch Ziekenhuis Groningen om commerciële gezondheidszorg aan te bieden.

Zoekwoorden:

Deel: ' SP wil geen voorrang voor werkenden bij zorg '
Lees ook