SP WIL EEN SPOEDDEBAT MET MINISTER BORST OVER EEN FATALE REKENFOUT VAN HET AMC IN HET GEZONDHEIDSONDERZOEK NA DE BIJLMERRAMP
 
In het laatste onderzoeksrapport van het AMC, de derde tussenrapportage van het onderzoek naar gezondheidsklachten Bijlmerramp, worden conclusies getrokken op basis van een rekenfout. Door deze rekenfout wordt het zes keer meer dan normaal voorkomen van de auto-immuunziekte SLE niet ontdekt. Het AMC concludeert ten onrechte dat er geen aanleiding is tot nader onderzoek, zo meent SP-Kamerlid Agnes Kant, die zelf in de epidemiologie is gepromoveerd.
 
Het onderzoeksrapport is ongewijzigd door de minister naar de Tweede Kamer gestuurd.  Kant vindt het 'bijna niet te vatten' dat bij zo'n belangrijk onderzoek blijkbaar niemand op het ministerie de moeite neemt om de inhoud serieus te bestuderen.  ,,Je hoeft echt geen epidemioloog te zijn, om te ontdekken dat er in de  berekeningen iets niet klopt.'' Het Kamerlid meent dat de minister de volledige verantwoordelijkheid voor deze blunder moet nemen.
 
De SP gaat volgende week minister Borst in een spoeddebat opheldering vragen over de oorzaak en de gevolgen van deze fout in het rapport. Kant sluit niet uit dat een en ander consequenties heeft voor de inhoud en het tempo van het vervolgonderzoek op auto-immuunziekten. Door de conclusies van het rapport van de Bijlmerenquête ligt minister Borst inmiddels zwaar onder vuur. Daar komt deze nieuwe blamage nog eens bovenop.
 

Zoekwoorden:

Deel: ' SP wil spoeddebat over fout AMC bij onderzoek Bijlmerramp '
Lees ook