Socialistische Partij

12de congres

Waakzaamheidssurveillance op Schiphol

21-02-2003 * Onder aanvoering van Kamerlid Krista van Velzen zullen actievoerders van de SP zaterdag op Schiphol een waakzaamheidssurveillance uitvoeren. Premier Balkenende riep eerder deze maand op waakzaam te zijn in verband met een mogelijke oorlog tegen Irak. De SP, gealarmeerd door de berichtgeving dat Schiphol gebruikt wordt voor doorvoer van oorlogsmaterieel en manschappen, zal Schipholgangers oproepen eveneens zeer waakzaam te zijn.

Krista van Velzen Van Velzen en haar collega-surveillanten gaan reizigers oproepen alle militaire activiteiten te melden aan de speciaal hiervoor ingestelde oorlogs-alarmlijn. De meerderheid van de Nederlandse bevolking is tegen een aanval op Irak, aldus Van Velzen. Laten we daarom allen waakzaam zijn: de regering mag niet toestaan dat Amerika hier gewoon doorgaat met de voorbereiding van een illegale aanvalsoorlog.

Eerder deze week protesteerde de SP met lokale actiegroepen tegen militaire transporten over het spoor en over water. In Capelle aan den IJssel meldde vorige week ongeveer vijftig man zich voor een burgerinspectie bij een militair logistiek centrum. In de Rotterdamse haven en op een groot aantal stations langs de spoorlijn Venlo-Rotterdam protesteerden vele tientallen actievoerders tegen de Amerikaanse militaire transporten. Na de demonstratie op de Dam van afgelopen zaterdag die meer dan 70.000 mensen trok, is dit de eerste georganiseerde actie in Amsterdam.

De surveillanten verzamelen om 14:30 voor de centrale hoofdingang van Schiphol.

Deel: ' SP wil waakzaamheidssurveillance op Schiphol '


Lees ook