Gemeente Breda

21-09-2001

Spaar Select hoofdsponsor kunstijsbaan Breda
5-jarige overeenkomst tussen hoofdsponsor Spaar Select en gemeente Breda

De nieuwe ijsbaan in Breda gaat Spaar Select Kunstijsbaan Breda heten. Wethouder M. Heerkens van de gemeente Breda en directeur J.W. van Dijk van Spaar Select tekenden vandaag een sponsorovereenkomst waarmee een totaalbedrag van 625.000 gulden gemoeid is. Het Bredase financieel adviesbureau is als sponsor actief in de schaatssport en heeft nu voor vijf jaar haar naam verbonden aan de Bredase ijsbaan.

Vorig jaar startte de gemeente Breda met de aanleg van de overdekte kunstijsbaan op de Sportboulevard aan de Terheijdenseweg in Breda. Voor de naamgeving ging de gemeente op zoek naar een sponsor die met zijn product, sfeer en uitstraling een goede combinatie met de ijsbaan zou vormen. Als één van de grote sponsors in het schaatsen vindt Spaar Select het vanzelfsprekend om haar verantwoordelijkheid op dit gebied te nemen. Dit leidde vandaag tot een 5-jarige overeenkomst met de gemeente Breda.

De inbreng van Spaar Select blijft niet beperkt tot de naamgeving en reclame-uitingen. Voor de klanten van Spaar Select liggen 1.000 vrijkaarten te wachten en de ijshal wordt opgesierd met posters van de schaatsers van Team Spaar Select. Daarnaast kan Spaar Select periodiek beschikken over de ijsvloer voor bijvoorbeeld de trainingen van het schaatsteam. In de toekomst zal ook de jaarlijkse persconferentie van het schaatsteam Spaar Select in de Spaar Select Kunstijsbaan Breda worden gehouden.

Spaar Select is opgericht in 1993 en is van origine een Bredaas bedrijf. Het karakteristieke hoofdkantoor van het adviesbureau staat in het centrum van Breda aan het Spanjaardsgat. In 1998 deed het bedrijf haar intrede in de schaatssport als sponsor van tweevoudig Olympisch kampioen Gianni Romme. De schaatser uit Made is de afgelopen jaren het boegbeeld van Team Spaar Select geworden. Romme heeft er mede voor gezorgd dat het schaatsen in de regio Breda aan populariteit heeft gewonnen. In het schaatsteam, dat onder leiding staat van de Amerikaanse coach Peter Mueller, hebben zich inmiddels meerdere topschaatsers verzameld. Zo maken onder anderen Marianne Timmer, Annamarie Thomas, Erben Wennemars en Mark Tuitert deel uit van Team Spaar Select.

De professionele overdekte 400 meter baan is geschikt voor officiële wedstrijden. Voor de kunstijsbaan is de zogenaamde B-status aangevraagd waardoor de organisatie van een evenement als de Nederlandse kampioenschappen mogelijk wordt.

Breda, 21 september 2001

Deel: ' Spaar Select hoofdsponsor kunstijsbaan Breda '
Lees ook