Ingezonden persbericht


13 december 2011

Spangen wordt steeds groener

Hoe groen is Spangen? Meriam Beek van het woonblok de Nieuwe Buren laat op de kaart haar groene rondje zien. Hardop droomt ze van een schaapskudde op de Mathenesserdijk en groene zones dwars door de wijk. Drie maanden nadat de Nieuwe Buren de prijzenpot van de Groene Loper hebben gewonnen zijn de plannen voor meer groen letterlijk de tuin uit gegroeid. Samen met vertegenwoordigers van de buurttuin Nicolaas Beetstraat, het Wallisblok en Buitenplaats Spangen wordt enthousiast overlegd over de mogelijkheden. Woonstad Rotterdam en de deelgemeente Delfshaven adviseren hun daarbij.

'We willen het groen in de wijk verbinden en de entrees aantrekkelijker maken. Als we met onze eigen straat beginnen kunnen we het vanuit daar uitbreiden en alle groene stukken laten aansluiten,' zegt Meriam. Ze informeert naar de Moespiramides, een project waarbij de geraniumpiramides die vroeger de stad sierden worden herbeplant met pompoenen en boontjes.

De bewoners van de Nieuwe Buren hebben een flinke opsteker gekregen door Het Groene Doel te winnen. 'Het wordt hier steeds leuker' vertelt Paula Endeveld van het Wallisblok en de buurttuin. Afgelopen week is een tuinman van stichting landschapbeheer Zuid Holland hier geweest en heeft laten zien hoe we onze fruitbomen moeten snoeien. Je ziet dan dat kinderen uit de hele buurt komen helpen."

Het Groene Doel is mogelijk gemaakt door de Groene Loper, de ontdekkingstocht naar de groene ziel van de stad. De opbrengsten van de Groene Loper komen ten goede aan meer groen in de stad. De organisatie Limits To Earth heeft ook een flinke duit in de zak gedaan en vanuit een speciaal potje van Burgemeester en wethouders is een donatie gedaan. Voor meer informatie over Limits to Earth op www.flte.org en GroeneLoper010.nl

Deel: ' Spangen wordt steeds groener '


Lees ook