Ingezonden persbericht


Persbericht

Spar opent eerste winkel in china

Amsterdam, 2 mei 2005 - Dr. Gordon Campbell, Managing Director van SPAR International, en de heer Pei-huan Wang, Managing Director van SPAR Shandong, openden afgelopen donderdag de eerste SPAR winkel in China. De opening van deze flagship store in Weihai in de provincie Shandong is een nieuwe stap in de internationale uitbreiding van SPAR. Het van origine Nederlandse SPAR ondersteunt onafhankelijke detaillisten wereldwijd bij hun dienstverlening in steeds krappere markten. SPAR biedt deze ondersteuning nu ook aan onafhankelijke detailhandelaren in China, die sinds de toetreding van China tot de WTO in december 2004 in een nieuw retaillandschap opereren.

De hypermarket in Weihai biedt op 8,000 m2, verdeeld over twee verdiepingen, een breed assortiment aan food en non-food producten. De winkel is voorzien van een crèche en een restaurant om aan de nieuwe behoeften van de moderne Chinese consument te voldoen. Deze hypermarkt dient als basis voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van SPAR in China.

Tijdens de opening zei Gordon Campbell: "Deze winkel is het tastbare bewijs van een van de pijlers van de SPAR filosofie, namelijk het creëren van wederzijdse voordelen. Door zeventig jaar internationale ervaring te combineren met de expertise van onze lokale partner kan SPAR effectief reageren op lokale behoeften - een cruciale voorwaarde voor succes in een unieke markt als China."

Dhr. Wang voegde daar aan toe: "SPAR Weihai's aanbod is gebaseerd op onze uitgebreide detailhandelservaring en op consumentenonderzoek dat we in de regio hebben uitgevoerd. Chinese consumenten kopen graag dagelijks verse producten. We bieden daarom grote groente-, fruit- en vleesafdelingen en een 'Food to Go Area'. Zo'n 95 procent van deze producten komt uit de regio. We werken nauw samen met lokale boeren om er zeker van te zijn dat verse groenten en fruit binnen 24 uur op de plank liggen."

De hypermarket in Weihai is honderd procent eigendom van SPAR Shandong, onderdeel van de Jia Jia Yue Supermarket Company Limited; een van de snelstgroeiende supermarktketens in China, met veertig supermarkten en vier distributiecentra. Bij Jia Jia Yue werken 8.000 medewerkers onder leiding van Dhr. Pei-huan Wang, die op de zesde China Retail Expo in 2004 werd uitgeroepen tot Chinese Retailer van het Jaar.

SPAR
SPAR, in 1932 opgericht in Nederland, is de grootste levensmiddelenretailer ter wereld - de wereldwijde SPAR organisatie telt bijna 15.000 winkels in 34 landen, verspreid over vier continenten. SPAR winkels bedienen elke dag meer dan negen miljoen consumenten. SPAR is actief met vier verschillende winkelformules, waaronder de SPAR supermarkt en de INTERSPAR hypermarkt. SPAR hanteert tot op de dag van vandaag de principes van het franchisesysteem.

SPAR International is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van de wereldwijde SPAR organisatie. De voornaamste activiteiten van SPAR International zijn uitbreiding naar nieuwe landen, ontwikkeling van de detailhandel, marketing en het sluiten van centrale koopcontracten.

SPAR heeft leden in Australië, België, Botswana, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Italië, Japan, Kroatië, Mauritius, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Singapore, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Zambia, Zimbabwe, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland.


- einde bericht -

Dr. Gordon Campbell is beschikbaar voor telefonische interviews. Beeldmateriaal kunt u vinden op http://www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL147.

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Edelman Nederland
Hilke van Bergen / Eva Rijser
Tel: 023 - 554 20 30
Email: hilke.vanbergen@edelman.com / eva.rijser@edelman.com www.edelmannederland.nl/pressroom

SPAR International
Penny van der Kaars
Communications Manager
Tel: + 31 20 626 6749
Email: p.vanderkaars@spar-international.com
www.spar-international.com

Deel: ' SPAR opent eerste winkel in China '
Lees ook