Ingezonden persbericht


Nieuwsbrief 07 maart 2003
Top Motivatiesprekers uit de Sportwereld

Gerrie Knetemann Van stratenmaker tot wereldkampioen

De bekende Nederlandse wielrenner vertelt op basis van z'n sportieve ervaringen een "inspiratie-speech". In deze inspiratie-speech staat centraal, dat prestaties die in team verband geleverd moeten worden, nooit door individueel gedrag tot stand kunnen komen. In de meeste gevallen zal het doel dan niet bereikt worden.

Hans van Breukelen Samen tot scoren komen

Het beste uit mensen halen en als team het maximale resultaat bewerkstelligen!!!! Items die het bedrijfsleven en de sportwereld iedere dag bezig houden.

Peter Blangé De "Gouden Handen" van het volleybalteam

Een bevlogen man met een jarenlange ervaring binnen de topsport. Zijn zwart-wit denken in combinatie met uitspraken zoals: "Het is vele malen leuker om te winnen met een team van vijanden dan verliezen met een vriendenploeg" staan garant voor een onvergetelijke lezing over de succesformule van de gouden volleyballers, vol met leuke anekdotes.

Ton Boot Sport, waar praten we eigenlijk over, sport

Het leven van basketbalcoach Ton Boot is bedrieglijk simpel: twee en twee kan niet anders dan vier zijn, ook als dit de buitenwereld slecht uitkomt. Hij projecteert zijn visie op tal van onderwerpen, niet alleen op zaken uit de basketbal wereld. Zelfs een kijk op de politiek verandert met een vleugje "Boot" eroverheen. Eenmaal gefileerd door zijn consequente visie lijkt de werkelijkheid vaak verrassend eenvoudig. Zijn gedurfde meningen hebben regelmatig voor opschudding gezorgd.

Toon Gerbrands Olympisch coach en manager met passie

Toon Gerbrands (Sneek 1957) is bekend als succesvol volleybalcoach. Een zeer veelzijdige man met een brede ervaring op meerdere gebieden. Zijn passie, zijn aanpak en zijn visie staan borg voor een zeer inspirerende lezing met de sport en management als metaforen. Naast lezingen heeft hij ook de mogelijkheid om workshops en trainingen te verzorgen. In the Spotlight

Willem Bol Presentatie op maat, ook voor u!?

Multimediaal denken en handelen, klantentrouw of ontrouw en hoe gaat het management om met de veranderende situatie zijn een van de vele aansprekende thema's in de voordrachten van Willem Bol. Zijn stelling dat wij vanuit de bevredigingseconomie uit de jaren 90 gaan naar de belevingseconomie doet iedereen op het puntje van zijn stoel zitten en hij opent nieuwe vergezichten die stimulerend werken op een ieder die hem heeft beluisterd. Iedere keer verrassend, boeiend en nooit het zelfde. Nou ja, nooit, wat blijft is de humor en de manier van het overbrengen van de meest gecompliceerde boodschappen.

Voor elk nivo en in elke setting, bewijst Willem Bol telkens weer dat de keuze voor hem als dagvoorzitter, motivator, presentator of spreker een juiste keuze is geweest. Tailormade werken en de materie zich volledig eigen gemaakt hebbende is Willem Bol in staat uw congres of meeting tot een bijzondere gebeurtenis te maken waar nog lang over zal worden nagepraat. Hij heeft het afgelopen jaar weer voor zeer veel bedrijven en instellingen mogen werken. Wanneer mag hij voor u aan het werk ?

Liaisons Dangereuses - II

Door: Pamela Hemelrijk

(Waarin de bejaarde AD-verslaggeefster P.H. uit A., gewapend met een overheerlijke rodebessenvlaai, naar Nieuwspoort afreist om voorzitter Max de Bok op ludieke wijze te "taarten" - en prompt krabbend en bijtend door De Sterke Arm uit het Perscentrum wordt verwijderd! Waarmee maar weer eens bewezen is dat alleen taarten van braaksel en kippestront, geworpen door geflipte linkse freules, bij de Internationale Persvereniging van harte welkom zijn.)

Ik was natuurlijk helemaal niet van plan hem te gooien, zoals u begrijpt. Want ik ben Een Dame, zoals u weet. Bovendien kreeg ik die avond visite, en de vermaarde Amsterdamse banketbakker Beune zou het mij nooit hebben vergeven als ik zijn kwaliteitsproduct zou hebben gebruikt om in het smoel van Max de Bok te drukken. Maar ik dacht toch: ik neem hem pontificaal mee - kijken wat er dan gebeurt. Zuiver wetenschappelijk onderzoek, zal ik maar zeggen. Nou, het effect was optimaal, mag ik wel zeggen: de security bij Nieuwspoort was in staat van verhoogde paraatheid gebracht voor mijn komst. Niemand minder dan de directeur zelve (ene Steve Veenendaal), had zich bij de deur van de zaal opgesteld om mijn taart te onderscheppen. Maar dat wist ik toen nog niet. Ik dacht dat hij een uitsmijter was. Zo zag hij er ook uit. Enfin - er hielp geen moedertjelief aan: ik moest mijn bessenvlaai afgeven, anders mocht ik er niet in. "Jullie hebben de Biologische Bakkersbrigade anders indertijd geen strobreed in de weg gelegd", zei ik nog. "Ik heb jullie op de tv duidelijk een stapje opzij zien doen om die geflipte freule ruim baan te geven met haar braakseltaart. En die was geeneens lid van jullie prachtclub!" Maar daar ging die uitsmijter niet op in. De Biologische Bakkersbrigade was niet zijn favoriete onderwerp van gesprek, had ik sterk de indruk. De plechtigheid zelve was uiteraard een dolgezellig onderonsje: de ex-campagneleider van de PvdA - tevens jurylid - overhandigde onder luid applaus de campagnetrofee aan Wouter Bos, Wouter Bos wijdde in zijn dankwoord breed uit over zijn eigen kontje en zijn eigen slobbertrui, en op mijn vraag wat de overige juryleden gestemd hadden kreeg ik wederom geen antwoord, want dat was privé, aldus de juryleden. "Jullie zijn een stelletje stoephoeren met z'n allen", deelde ik mede toen ik tenslotte van de Nieuwspoort-directeur mijn taart terugkreeg. Dat nam die man niet. Net toen ik de bar wilde binnengaan werd ik van achteren door twee sterke mannenarmen onder mijn oksels gegrepen, in de lucht getild, en in de richting van de uitgang gedragen. "Krijg nou wat!" murmelde ik verrukt. "Ik wor deruit gezet!" "Helemaal niet", sprak de directeur. "Ik zet u der niet uit. Ik vraag u vriendelijk om weg te gaan." "Leuke manier van vragen heb jij", zei ik. Achteraf heb ik - uit onbetrouwbare bron, dat moet ik er wel bij zeggen - vernomen dat in Nieuwspoort nu het gerucht de ronde doet dat ik anti-semiet ben, of op z'n minst semi-antisemiet. Ik verwacht dan ook op korte termijn het gerucht dat ik een psychiatrisch patiënt ben, of op z'n minst een borderline case. Dat is namelijk in perskringen de beproefde methode om korte metten te maken met dissidenten. Voorts kan ik u mededelen dat de interim-hoofdredactie van mening is dat ik de reputatie van deze krant grote schade heb toegebracht met mijn taart, en dat ik derhalve voortaan nog slechts één keer per week een column mag schrijven. Het zij zo. Je moet wat over hebben voor de persvrijheid.

Speakers Academy®

Het account team van de Speakers Academy® is het meest ervaren en professionele team in de Nederlandse sprekers-industrie. Wanneer u contact opneemt met de Speakers Academy® om een spreker te engageren, dan spreekt u met mensen die gemiddeld 8 jaar ervaring hebben. Deze toegewijde groep staat borg voor een vlekkeloze boeking en een uiterst precieze planning.

Speakers Academy®
Postbus 22307
3003 DH Rotterdam
010-4333322
info@speakersacademy.nl

Deel: ' Speakers Academy Top Motivatiesprekers uit de Sportwereld '
Lees ook