Centraal Bureau Levensmiddelen


Persberichten

Speciale afvalbak te zien op CBL-paviljoen

Met onderstaande brief vraagt CBL-voorzitter Klaas van den Doel de medewerking van supermarkten om speciale afvalbakken te plaatsen bij de supermarkt om samen Nederland schoner te maken. De speciaal daartoe ontwikkelde bak is voor het eerst te zien op het CBL-paviljoen op de Nationale Food Week.

Leidschendam, maart 2003

Beste Supermarktmanager,

Binnenkort wordt u door uw organisatie benaderd om twee speciale afvalbakken voor zwerfafval te plaatsen bij de in- en uitgang van uw supermarkt. De actie haakt in op de landelijke campagne van de Stichting Nederland Schoon: 'Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak'.

De bestrijding van zwerfafval vormt een onderdeel van het Convenant Verpakkingen. In dit Convenant heeft het bedrijfsleven zich verplicht om het zwerfafval terug te dringen. Zwerfafval wordt namelijk door de consument als één van de grootste ergernissen ervaren.

De speciale afvalbakken zijn aanvullend op de gemeentelijke afvalbakken. Met de plaatsing van de speciale afvalbakken voor uw supermarkt laat u uw klanten zien dat u graag de omgeving van uw supermarkt opgeruimd houdt. Wij hopen hiermee een gedragsverandering bij het winkelende publiek te bewerkstelligen: geen papier, kauwgum en ander afval op straat gooien!

De totstandkoming van deze actie is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Frisdranken Industrie en het Centraal Brouwerij Kantoor.

Samen maken wij Nederland steeds schoner. Wij hopen op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

K.L. van den Doel
Voorzitter

Deel: ' Speciale afvalbak te zien op CBL-paviljoen '
Lees ook