Ingezonden persbericht


ASSEN, 9 mei 2002

Speciale buslijn tussen NS station en TT Circuit Assen

Met ingang van donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) rijdt er dagelijks negen keer per dag een speciale bus tussen het station en de westelijke stadsrand van Assen. De bus zal onder andere stoppen bij het TT Circuit Assen, het Verkeerspark Assen en Zilverberk Park Witterzomer. De buslijn is een initiatief van de drie genoemde recreatiebedrijven die de lijndienst aandoet. In samenwerking met de provincie Drenthe, de gemeente Assen en Arriva wordt de buslijn in eerste instantie voor een periode van twee jaar als experiment uitgevoerd.

Doel van de nieuwe busverbinding is om meer bezoekers te trekken voor recreatieve activiteiten aan de westzijde van Assen. Bovendien wordt het autogebruik teruggedrongen. De Recreatiebus (afgekort Rebus) rijdt dagelijks van 9 mei tot en met 31 augustus en van13 tot en met 19 oktober, met uitzondering van de racedag van de Gauloises Dutch TT (dan wordt een frequentere TT-pendelbus ingezet).

Bij voldoende belangstelling wordt ook tussen 1 september en 12 oktober gereden. Het retourtarief voor de Rebus bedraagt ¬ 2,- per persoon en ¬ 5,- voor een gezin (maximaal twee volwassenen en 3 kinderen van 4 t/m 11 jaar). Kinderen onder de drie jaar kunnen gratis mee.

De bus vertrekt 7 dagen per week, 9x per dag vanaf 09.42 t/m 17.42 uur (en ieder uur op 42 minuten na het hele uur) vanaf het NS station Assen, waarna de motor- en autosportfans 12 minuten later voor de poorten van het TT Circuit Assen worden afgeleverd.

De provincie Drenthe, de gemeente Assen, Het Verkeerspark, het TT Circuit Assen en Zilverberk Park Witterzomer staan allen garant voor een deel van de financiering van de busverbinding. Bij voldoende belangstelling kan de verbinding in de reguliere dienstregeling worden opgenomen.

De samenwerkingsconstructie tussen bedrijfsleven en overheden op het terrein van openbaar vervoer is uniek in Nederland.

Wethouder G. Piek van de gemeente Assen, heeft op Hemelvaartsdag als eerste passagier de lijn dienst geopend.


---

Deel: ' Speciale buslijn tussen NS station en TT Circuit Assen '
Lees ook