Staatsbosbeheer

2 juli 2002

In juli wordt er een speciale kinderactiviteit en een zoogdieren rondleiding georganiseerd op het fort bij Rijnauwen.

Kinderactiviteit

Staatsbosbeheer organiseert samen met gidsen op zondag 14 juli 2002 een leuke activiteit voor kinderen van 6 tot 11 jaar op het fort bij Rijnauwen. Aanvang 15.00 uur. Maximaal 35 kinderen. Duur van de activiteit: 5 kwartier. De prijs is 2,50 per begeleider, kinderen gratis.

Op een stille plek op het fort bij Rijnauwen is een geheime poort naar de Ondergronders verstopt. Daar achter leven Akelei, Kameleon en Ereprijs. Dit zijn lieve wezens die graag met kinderen spelen maar een beetje bang zijn voor volwassenen. Zij weten heel veel van de natuur.

Ridderspoor brengt de kinderen tot aan de poort van de Ondergronders. In ongeveer 5 kwartier leren zij de kinderen van alles over schutkleuren in de natuur.

Omdat de Ondergronders bang zijn voor volwassenen, gaan deze met Ridderspoor mee. Ridderspoor vertelt tijdens de wandeling ook iets over hetzelfde onderwerp.

Avondrondleiding

De andere excursie die Staatsbosbeheer organiseert is de avondrondleiding met als thema 'zoogdieren op het fort' op 18 juli 2002. Aanvang 19.00 uur. Maximaal aantal personen: 50, leeftijd vanaf 10 jaar. Duur van de activiteit: 2 uur. De prijs is 2,50 per persoon.

Op het fort leven vele planten en diersoorten. Doordat het fort al jaren lang een rustig gebied is trekken er vele diersoorten naar toe. Er komen vele vlinders en reptielen voor. Deze avond neemt de boswachter u mee om u kennis te laten maken met de zoogdieren. Zoogdieren die hier voorkomen zijn naast de vele vleermuizen, onder andere eekhoorns, reeën, bunzingen en andere marterachtigen.

Tijdens de wandeling wordt speciale aandacht geschonken aan de huisvesting, paring, jongen enz. Vertrekpunt beide activiteiten ingang fort bij Rijnauwen aan de Vossegatsedijk 5 te Bunnik.

Aanmelden op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur: telefoon 035-541.65.12

Deel: ' Speciale rondleidingen op fort Rijnauwen '
Lees ook