Speciale Subaru Impreza GT Turbo AWD 'Stars 25'

(25 Januari 1999)

PERSBERICHT:

Naast de recent gearriveerde Forester S-Turbo AWD, Legacy Touring Wagon AWD en de Outback AWD introduceert Subaru nog een model op de AutoRAI. Het gaat dan om een unieke versie op basis van een toch al uniek model: de Subaru Impreza GT Turbo AWD 'STARS 25'. Deze speciale versie wordt slechts tijdelijk in het leveringsprogramma opgenomen en combineert alle sportieve kwaliteiten van de Impreza GT Turbo AWD (voorheen 555-versie) met talrijke extra's.

De publieksintroductie van liefst vier modellen op de AutoRAI draagt niet alleen bij aan de feestvreugde rond het 25-jarig bestaan van Subaru in Nederland (vandaar de naam 'STARS 25' voor de speciale Impreza GT Turbo-uitvoering), maar geeft tevens aan dat de zaken bij Subaru snel veranderen. Immers, in relatief korte tijd heeft Subaru zich ontwikkeld tot een ware 'specialty car brand'. Een merk voor connaisseurs, met talrijke hoogstandjes in het programma dat nu, met uitzondering van de Vivio, geheel bestaat uit modellen die zonder meerprijs zijn uitgerust met All Wheel Drive.

De strikt gelimiteerde 'STARS 25' is gebaseerd op de succesvolle Impreza GT Turbo AWD- versie, waaraan tot voor kort de benaming '555' was toegevoegd. De 'STARS 25' onderscheidt zich uiterlijk allereerst door een exclusieve carrosseriekleur; er kan gekozen worden uit 'Black Mica' en 'Blue Steel'. De 'STARS 25'-uitvoering bestaat vervolgens uit een extra fraai interieur: de bekleding is uitgevoerd deels in zwart stof en deels in blauw alcantara, de middenconsole kreeg een 'metal-look', kaartlees-spotjes zijn toegevoegd en de portiervergrendeling is uitgebreid met afstandsbediening. Verder zijn de deurgrepen, buitenspiegels en de skirts rondom in de kleur van de carrosserie gespoten. De 'STARS 25' is tevens voorzien van goudkleurige 16' lichtmetalen wielen, terwijl het uiterlijk van de 'STARS 25' wordt gecompleteerd met een speciaal ontwikkeld, goudkleurig logo.

Ook deze speciale versie van de Impreza GT Turbo AWD (218 pk/160 kW, top 231 km/h, acceleratie 0-l00 in 6,3 seconden) maakt weer duidelijk dat Subaru een absolute koploper is wanneer het gaat om de prijs/prestatieverhouding. De strikt gelimiteerde 'STARS 25'-uitvoering kost namelijk slechts 53.495 gulden!

Deel: ' Speciale Subaru Impreza GT Turbo AWD 'Stars 25' '


Lees ook