GCI HOLLAND PR

Spectaculair startschot voor Junior Museumweek

In het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn vond afgelopen zaterdag de spectaculaire opening plaats van de Nationale Junior Museumweek. Samen met Alexander en Suzanne, de levende mascottes van het evenement, verrichtte het Finse kunstenaarscollectief BONK de officiële openingshandeling. Hierbij werd de 'Enochite Drill' onthuld, de laatste uitvinding van de Scandinavische superuitvinders.

Er waren veel kinderen op de middag afgekomen, die tijdens het moment suprème de opdracht hadden zoveel mogelijk herrie te maken met behulp van zogeheten 'muggenscheten'. Dit lieten de kinderen zich geen twee keer zeggen. Vier kinderen werden benoemd tot 'Uitvinders van Hoorn': zij hadden de meest originele uitvinding gedaan in een uitvindwedstrijd. Voorts overhandigde Erik Smeenk van Uitgeverij Biblion een exemplaar van de Junior Museumgids aan Lies Boelrijk, directeur van de Stichting Museumjaarkaart. Deze gids is het eerste naslagwerk met een overzicht van alle musea die leuk zijn voor kinderen, en is verkrijgbaar bij de boekhandel. Na afloop van het officiële programma konden de kinderen op zoek naar uitvindingen in het museum, waar tot 31 oktober de expositie 'Uitvindingen, ouder dan je denkt' te zien is.

De Nationale Junior Museumweek duurt nog tot en met zondag 3 oktober. In 200 musea in heel Nederland kunnen kinderen op zoek naar 'De Uitvinding'. Gratis folders zijn af te halen bij VVV, bibliotheek en bij de deelnemende musea. In de deelnemende musea is ook het Junior Museumpaspoort verkrijgbaar voor maar twee kwartjes. Ieder kind met zo'n paspoort heeft tot en met zondag 3 oktober gratis entree in de deelnemende musea, en in alle paspoorten zit ook nog eens een gratis Railrunnerkaartje van NS. Meer informatie over de Junior Museumweek is te vinden op www.museumjaarkaart.nl.

Deel: ' Spectaculair startschot voor Junior Museumweek '
Lees ook