Persbericht

Joint venture van Fujitsu met Siemens Computers leidt tot spectaculaire groeicijfers in eerste kwartaal

Joint venture verkoopt meer dan 1,1 miljoen bedrijfs- en consumentenproducten in de eerste drie maanden na de joint venture

Den Haag - Maarsen, 24 januari 2000 - In de eerste drie maanden van haar bestaan heeft de gezamenlijke onderneming Fujitsu Siemens Computers meer dan 1,11 miljoen zakelijke en consumentenproducten verkocht op de Europese markt. Voor het eerst overschreed het bedrijf daarmee de grens van 1 miljoen verkochte systemen. De verkopen van servers stegen met ruim 33% (ruim boven het marktgemiddelde) en de totale PC-verkoop nam 20% toe. Over het volledige leveringsprogramma van computers behaalde de onderneming een verkoopstijging van 20% vergeleken met het vierde kwartaal van 1998.
Winfried Hoffmann, president-directeur van Fujitsu Siemens Computers ziet het succes als bewijs voor het feit dat met name de professionele markt toe is aan een nieuwe grote speler. Ook de positieve reacties uit het partnerkanaal wijzen daar op. De introductie van een nieuwe Unix-serverstrategie werd in het bedrijfsleven met enthousiasme ontvangen en de orders voor de UNIX-serverlijn GP7000F overstijgen de verwachtingen. De verkopen van Storage- en mainframeproducten (de BS2000-reeks) namen eveneens fors toe.

Enkele cijfers voor West Europa

· In België en Luxemburg was de totale groei 50,7%; bij de PC's was dat 51,7% en bij de servers 26,4%.

· Denemarken liet een totale verkoopgroei zien van 40,3%; dat was 61,2% groei bij de servers en 39,6% bij de PC's.

· In Duitsland namen de totale verkopen toe met 22,9%; hiervan waren de PC's met 23,1% in verkochte aantallen gestegen en de servers met 45,4%. De vraag naar Unix-servers was 20% hoger dan de doelstelling en de omzet bij Storagesystemen was op jaarbasis verdubbeld.
· Nederland spande de kroon met een verkooptoename bij PC's van meer dan 200% en bij servers van 12,2%; over de gehele linie bedroeg de verkoopstijging 197,7%.

· Ook in Griekenland, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland werden groeicijfers van tientallen procenten genoteerd.

· In Groot-Brittannië stagneerde de hele markt en ook de verkopen van Fujitsu Siemens Computers groeiden slechts weinig. De vooruitzichten na de millenniumwisseling zijn echter gunstig.

Productstrategie voltooid
In oktober 1999 maakte Fujitsu Siemens Computers bekend het hele productenprogramma onder de nieuwe merknaam te gaan uitbrengen. Voor de Intel- en Unix Servers, de mainframes, de Storageproducten en Notebooks heeft dit nu zijn beslag gekregen. Op 20 januari is ook de laatste fase ingegaan van het onderbrengen van alle desktopproducten onder de naam Fujitsu Siemens Computers. Vele daarvan zullen voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens de CeBIT 2000, waar Fujitsu Siemens Computers een van de grootste exposanten zal zijn (Hall 1, 5e2). De beurs zal naar verwachting voor Fujitsu Siemens Computers een omzet genereren van 250 miljoen Euro.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten. Haar wereldwijd toonaangevende technologie - variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen - creëert oplossingen voor zakelijke knelpunten en accentueert de individuele lifestyle. Haar productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa voor Europa, profiteert van de exclusieve technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de
1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:

Fujitsu Siemens Computers
Deborah Lobry
Het Kwadrant 1
3606 AZ Maarssen
Tel: 0346 598700
Fax: 0346 552155
E-mail : deborah.lobry@fujitsu.nl

Deel: ' Spectaculaire groeicijfers Fujitsu Siemens Computers '
Lees ook