Ingezonden persbericht

Museum Zep/allon organiseert op 3 oktober duo-ballonvaart bij Lelystad: Spectaculaire samenvaart van twee reuzenballons

Op 3 oktober biedt het museum Zep/allon zowel voor toeschouwers als voor deelnemers de mogelijkheid om de sensatie van het ballonvaren aan den lijve te ondervinden. Bij goed weer zullen twee gigantische luchtballons, waaronder de grootste passagiersballon ter wereld, opstijgen van het terrein voor het museum. De grootste ballon biedt plaats aan maar liefst 18 personen. In de andere ballon kunnen 12 passagiers meevaren. De ballons vertrekken bij geschikte weersomstandigheden rond 18.00 uur. Het Ballon- en Luchtscheepvaartmuseum Zep/allon zal gedurende de vaart tot ongeveer 20.00 uur geopend blijven. Voor de toeschouwers is dit een mooie kans om zowel de historie van de ballon- en zeppelinvaart als 'het echte werk' te zien. Op het terrein voor het museum zal precies te zien zijn hoe een ballonvlucht wordt voorbereid waarna de twee luchtreuzen kort na elkaar op zullen stijgen.

Het museum Zep/allon organiseert deze ballonvaart in plaats van de, wegens weersomstandigheden uitgestelde vaart van 16 september jl., toen er maar één ballon zou opstijgen. Plaatsen moeten vooraf worden gereserveerd. De passagiers maken een ballonvaart van minimaal een uur met een schitterend uitzicht op de provincie Flevoland en de omliggende gebieden. Na de vaart krijgen de passagiers ter viering van hun ballondoop een glas champagne en worden zij in de 'adelstand' verheven. Dankzij haar non-profit doelstellingen kan het museum Zep/allon de ballonvaart aanbieden voor de laagste prijs in Nederland. Deze ballonvaart van minimaal een uur kost fl. 285 - p.p. (inclusief verzekering, champagnedoop en entree tot het museum Zep/allon). Een informatiebrochure en inschrijfformulieren over de ballonvaart zijn verkrijgbaar aan de receptie van het museum Zep/allon in Lelystad.

Het Ballon- en Luchtscheepvaartmuseum Zep/allon aan de Karperweg 12 in Lelystad is op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. U bereikt het museum via de afslag Lelystad-Noord vanaf de A-6; richting Enkhuizen; eerste afslag rechts. Het museum Zep/allon ligt dan aan uw linkerhand. Voor meer informatie is het museum telefonisch te bereiken op 0320 22 13 72, via de website www.aviodome.nl. of via emailadres zep-allon@aviodome.nl.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol / Ballon- en Luchtscheepvaartmuseum Zep/allon, 26 sept 2001.

Zoekwoorden:

Deel: ' Spectaculaire samenvaart van twee reuzenballons in Lelystad '
Lees ook