PERSBERICHT - 04 NOVEMBER 1999

Spectaculaire sneeuwsportshow in binnenstad Lausanne Zwitserland opent Millenniumwinter

Eind oktober heeft Zwitserland Toerisme het startschot gegeven voor de millenniumwinter 1999/2000 met een spectaculaire sneeuwsportshow in de binnenstad van Lausanne, waar straten en pleinen besneeuwd waren. Het evenement is onderdeel van een nieuwe wintercampagne voor Zwitserland als veelzijdige, gastvrije en sneeuwzekere bestemming.

Winter is meer dan skiën alleen
Tijdens de Switzerland Snowsport Show in Lausanne hebben bekende sporters uit het internationale wedstrijdcircuit het publiek vermaakt met een wervelende snowcross. Tevens werden er demonstraties skiën, snowboarden, langlauf, snowscooter, freestyle, telemark en snowtubing gegeven. Het publiek kon zelf ook aan diverse sporten deelnemen. Met het tonen van al deze sneeuwsporten wil Zwitserland Toerisme duidelijk maken dat winter in Zwitserland "fun" is en meer dan skiën alleen.

Goede informatie en aanbiedingen
Door middel van goede, actuele en uitvoerige informatie brengt Zwitserland Toerisme het winteraanbod onder de aandacht van de consument. Er is één telefoonnummer waar zowel informatie kan worden aangevraagd als ook geboekt kan worden voor wintervakanties in Zwitserland (voor Nederland: telefoon 020 - 622 20 33). De andere belangrijke informatiebron vormt de internetsite van Zwitserland Toerisme. Toegang tot de site voor Nederland: www.zwitserland.nl. E-mail: winter@zwitserland.nl en info@zwitserland.nl

Groeiende belangstelling voor winter in Zwitserland Ondanks de problemen die het wintersporttoerisme eind februari kende, is het winterseizoen 1998/99 in Zwitserland toch met een lichte stijging in het aantal hotelovernachtingen afgesloten. Hoewel het buitenlandse bezoek in totaal iets terugliep (1%), kon voor de Nederlandse en de binnenlandse Zwitserse markt een plus van ruim 2% in de hotelovernachtingen worden genoteerd. De verwachting voor de komende winter is eveneens een lichte stijging.

Ingrid Klaassen Media/PR
E-Mail direct: ingrid.klaassen@zwitserland.nl
Tel. direct: +31 (0)20 - 624 62 31

Deel: ' Spectaculaire sneeuwsportshow in binnenstad Lausanne '
Lees ook