Spectrum haarkleurspecialisten opent unieke Internet site

ROTTERDAM (30 september 1999) - Spectrum Wetenschappelijke Haarkleur Specialisten, een organisatie van 160 zelfstandige Nederlandse dames- en herenkappers introduceert maandag 4 oktober a.s. een voor Nederland unieke Internet site. Het is, voor zover bekend, de eerste site van een organisatie uit het midden- en kleinbedrijf, die gezamelijke promotie, vakopleiding en informatie-uitwisseling tussen leden combineert. De site is nu al te vinden op www.haarkleur.com.

Spectrum is een organisatie, die zich naast het algemene kappersvak toelegt op het kleuren van haar. Dat vereist dat leden van de organisatie een extra vakopleiding van een jaar volgen en daarna jaarlijkse bijscholing. In samenwerking met Schwarzkopf Nederland werkt Het Spectrum nu aan de opzet van ondersteuning van zowel de basisopleiding als de jaarlijkse bijscholing via Internet. Dat bespaart de leden - die over het gehele land verspreid zijn - vooral reistijd en kosten. In de loop van volgend jaar zullen de eerste
opleidings-ondersteunende modules op de Internet site verschijnen. Nu reeds voorziet de site in een mogelijkheid tot uitwisseling van vak-informatie tussen leden van Het Spectrum.

Naast dit specifieke - alleen voor Spectrum-leden
toegankelijke - deel van de site is er een uitgebreid tweetalig publiek deel. Dat deel geeft informatie over Het Spectrum, individuele leden en uiteraard over het kleuren van haar, Voorzitter Heijm Rijken van Het Spectrum: "Er is in ons vakgebied zoveel gaande dat we eenvoudigweg een hele snelle informatiebron nodig hebben om de consument op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. Sneller dan Internet bestaat niet. Met name de komst van natuurlijke middelen om haar te kleuren vergt heel veel goede
informatie."

De site wordt maandag 4 oktober a.s. gepresenteert tijdens de "Haircolor Award 1999 - 2000", samen met de nieuwe modekleuren en de nieuwe Spectrum Haircolor Ambassador, die de fakkel van Caroline Tensen zal overnemen.

Deel: ' Spectrum haarkleurspecialisten opent Internetsite '
Lees ook